Banános almapüré
Hozzávalók (4 adaghoz):
1 érett banán (kb. 10 dkg), 1 érett alma meghámozva és felvágva (kb. 15 dkg)
Elkészítése:
1. Hámozzuk meg a banánt, és vágjuk apró darabokra.
2. Helyezzük a banán- és az almadarabokat egy edénybe, majd adjunk hozzá egy kis vizet vagy almalét.
3. Botmixerrel turmixoljuk simára a gyümölcsöket.
Répa- és burgonyapüré
Hozzávalók (4 adaghoz):
2 répa (meghámozva és felkockázva), 2 kisebb burgonya (meghámozva és felkockázva)
Elkészítése:
1. Főzzük vagy pároljuk puhára a répa- és burgonyakockákat kb. 15 perc alatt, majd csepegtessük le, és hagyjuk kihűlni a zöldségeket.
2. Turmixoljuk krémesre botmixerrel.
Sajtos karfiol
A karfiolt könnyen elkészítheted Braun Multiquick MR320 botmixerrel
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
20 dkg megmosott karfiol, 2 dkg vaj, 2 kávéskanál finomliszt, 2 dl tej, 5 dkg közepesen kemény reszelt sajt (például cheddar, gruyère vagy gouda)
Elkészítése:
1. Szedjük rózsáira a karfiolt, és 10-12 perc alatt főzzük puhára.
2. Amíg a karfiol puhul, készítsük el a szószt: olvasszuk meg egy edényben a vajat, keverjük bele a lisztet, hogy krémszerű állagot kapjunk, majd adjuk hozzá a tejet, és kevergessük, amíg a szósz be nem sűrűsödik.
3. Vegyük le az edényt a tűzről, és keverjük bele a szószba a reszelt sajtot. Tegyük hozzá a karfiolt, és pürésítsük az ételt botmixerrel.
Pulyka- és burgonyapüré
Hozzávalók (2-3 adaghoz):
22,5 dkg főtt pulykahús, 1 közepes méretű, főtt burgonya
Elkészítése:
1. Vágjuk kisebb darabokra a pulykahúst meg a burgonyát, és pürésítés előtt egy kis adaghoz adjunk egy kis vizet. Keverjük addig botmixerrel, amíg finom pürét nem kapunk.
2. Ismételjük meg ugyanezt a folyamatot a maradék pulykával és burgonyával.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.