Mákos guba  recept
Mákos guba
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Mirinda-szelet recept
Mirinda-szelet
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos recept
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Vadas marha recept
Vadas marha
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Körömpörkölt csülökkel  recept
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Amerikai almás pite sós karamellel recept
Amerikai almás pite sós karamellel
A szilveszteri buli legfontosabb kellékei a partifalatok. Ez a corn dog, vagyis a virsli bundában mindenki kedvence lesz.

Karácsony után már senkinek sincs kedve nagy főzésbe kezdeni, legalábbis nekem semmiképp sincs. Így a szilveszteri bulinál csakis falatkákban vagyok hajlandó gondolkodni. A decemberi Fanny konyhában pedig megtaláljátok a többi, gyorsan elkészíthető receptemet. Boldog új évet kívánok mindenkinek, magam és az egész Fanny konyha stábja nevében!


Hozzávalók (14 darabhoz):

14 db minivirsli
1/2 csésze kukoricaliszt
1 csészes fehér liszt
1 csipet kristálycukor
2 tk sütőpor

1 db tojás
125 ml tej
olaj a sütéshez



Elkészítés:

1. A virslik egyik végét vágjuk le, majd szúrjunk mindegyikbe 1-1 db hurkapálcikát.

2. Vegyítsük el a kétféle lisztet cukorral, a sütőporral és egy kevés sóval. A tojást habarjuk el a tejjel, majd szórjuk bele a lisztes elegyet, és keverjük simára.

3. Serpenyőben hevítsünk fel kétujjnyi olajat. Mártsuk a virsliket a tésztamasszába, majd kis adagokban, közepes lángon süssük őket aranyszínűre a forró olajban. Végül szedjük mindet konyhai papírtörlőre, és alaposan csepegtessük le.

Elkészítési idő: 40 perc

A recept a Fanny konyha 2016/12.számában jelent meg!

Amikor ezt a rovatot kitaláltuk az újságba, annyi volt a terv, hogy támpontot tudjunk adni a háziasszonyoknak a hétköznapi sürgés-forgásban. Mindenkinek ezer felé áll a feje: munka, bevásárlás, háztartás, gyerek, férj, kutya, macska és még ki tudja, mi minden. Sajnos nem mindennap jut idő arra, hogy főzzünk, pedig egy jó recepttel és tervvel csodákat varázsolhatunk az asztalra minden este.

Aztán jött az ötlet, hogy mi lenne, ha nem ügynökségi képeket használnánk, inkább megfőznénk saját magunk, így biztosan nem lesz zűrös egyik recept sem. Így nyertem hát meg a rovat szakácsának címét, és így készíthetem el ezeket a finomabbnál finomabb ételeket, hónapról hónapra.

Nem mondom, hogy nem volt kihívás a dolog. Sütni tudok. Talán mondhatom, hogy elég jól. Tortában és sütiben otthon vagyok. De főzni csak azokat, amiket már régóta. Félek ugyanis néhány alapanyagtól :)

A blog pedig annyiban lesz más, mint az újságban megjelent anyag, hogy itt leírhatom őszintén, hogy imádtam vagy utáltam, odaégett vagy szétesett, tökéletes lett vagy sokkal jobb, mint amire számítottam.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.