Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Birsalmabefőtt recept
Birsalmabefőtt
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Desszert

Nincs időd kelt tésztára? Készíts túrós-olajosat - így lesz tökéletes!

Gyors túrós csigák barackkrémmel
Ez a sütőporos tészta jól helyettesíti a kelesztettet, ha nincs sok időd a sütésre. Nagyon egyszerű elkészíteni és biztosan sikerül, ha elkerülöd a lehetséges buktatókat.
1. Felhasználás

Lehet belőle fonott kalács, gyümölcsös pite , töltött csiga és táska, édes és sós buci vagy akár pizza. Ideális, ha nagy társaságnak sütöd és hamar elfogy. Frissen a legfinomabb, de a maradék még másnap is élvezhető.

2. Hozzávalók

Túróból a félzsíros és a zsírszegény egyaránt megfelel. Meghatározó jelentőségű a semleges ízű étolaj, amely nem helyettesíthető szilárd zsiradékkal. A lisztet szitáld át és vegyítsd el a sütőporral, hogy könnyebb legyen a süteményed. Ne add hozzá egyszerre az összes lisztet a masszához, mert az optimális mennyiség a túró minőségétől függ.

3. Gyúrás

Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal gyúrd össze, máskülönben a massza ragadós lesz. Gyúrópálcával ellátott konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 1 perc alatt összedolgozhatod a hozzávalókat. Ha a kapott tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl kemény, lazítsd egy kevés tejjel vagy tejföllel.

4. Nyújtás

Emeld át az összegyúrt tésztát enyhén lisztezett deszkára, és formázd hengerré. Így könnyebb a kívánt süteménynek megfelelően adagolni, illetve kinyújtani. Pl. szeleteld fel a hengert, és a tenyeredben gömbölyítsd zsemlévé, bucivá. Töltött táskához vagy batyuhoz hengereld a tésztát kb. 1/2 cm vastag lappá, majd vágd fel négyzetlapokra.

5. Sütés

Tartsd be a receptben megadott sütési hőfokot és időt. A kész süteményt azonnal vedd ki a tepsiből vagy válaszd le a sütőlapról, és rácsra téve hagyd kihűlni.

Egy isteni recept túrós-olajos tésztából: MAZSOLÁS KALÁCS TÚRÓS-OLAJOS TÉSZTÁBÓL >>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.