Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Desszert

Nincs időd kelt tésztára? Készíts túrós-olajosat - így lesz tökéletes!

Gyors túrós csigák barackkrémmel
Ez a sütőporos tészta jól helyettesíti a kelesztettet, ha nincs sok időd a sütésre. Nagyon egyszerű elkészíteni és biztosan sikerül, ha elkerülöd a lehetséges buktatókat.

1. Felhasználás

Lehet belőle fonott kalács, gyümölcsös pite , töltött csiga és táska, édes és sós buci vagy akár pizza. Ideális, ha nagy társaságnak sütöd és hamar elfogy. Frissen a legfinomabb, de a maradék még másnap is élvezhető.

2. Hozzávalók

Túróból a félzsíros és a zsírszegény egyaránt megfelel. Meghatározó jelentőségű a semleges ízű étolaj, amely nem helyettesíthető szilárd zsiradékkal. A lisztet szitáld át és vegyítsd el a sütőporral, hogy könnyebb legyen a süteményed. Ne add hozzá egyszerre az összes lisztet a masszához, mert az optimális mennyiség a túró minőségétől függ.

3. Gyúrás

Az alapanyagokat gyors mozdulatokkal gyúrd össze, máskülönben a massza ragadós lesz. Gyúrópálcával ellátott konyhai robotgéppel a legmagasabb fokozaton kb. 1 perc alatt összedolgozhatod a hozzávalókat. Ha a kapott tészta túl lágy, adj hozzá egy kevés lisztet. Ha túl kemény, lazítsd egy kevés tejjel vagy tejföllel.

4. Nyújtás

Emeld át az összegyúrt tésztát enyhén lisztezett deszkára, és formázd hengerré. Így könnyebb a kívánt süteménynek megfelelően adagolni, illetve kinyújtani. Pl. szeleteld fel a hengert, és a tenyeredben gömbölyítsd zsemlévé, bucivá. Töltött táskához vagy batyuhoz hengereld a tésztát kb. 1/2 cm vastag lappá, majd vágd fel négyzetlapokra.

5. Sütés

Tartsd be a receptben megadott sütési hőfokot és időt. A kész süteményt azonnal vedd ki a tepsiből vagy válaszd le a sütőlapról, és rácsra téve hagyd kihűlni.
 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.