A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Mákos guba  recept
Mákos guba
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mutatós, egyszerű, és egyszerűen nagyszerű! Mindenképp próbáljátok ki ezt a mandulás-mákos tortát - akár rum és pörkölt mandula nélkül is csodálatos desszert lehet!

A tésztához:
1 csésze (200 ml) kristálycukor
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
3 evőkanál hideg víz
1 csésze darálatlan mák
1 csésze rétesliszt
½ csomag sütőpor

A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
500 ml tej
250 g vaj
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
100 g porcukor
rum

A süti tetejére:
300 g finomra vágott mandula
50 g vaj
½ csésze (100 ml) kristálycukor

Elkészítése:

A sütialap:

A tojások sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd a keverés vége felé adj hozzá 3 evőkanálnyi vizet. A tojásfehérjét a maradék cukorral dolgozd kemény habbá. A mákot keved össze a liszttel és a sütőporral. A három alapot vegyítsd össze, majd egy 24 cm átmérőjű, kikent tortaformában süsd készre a sütit.

A krém:

Hagyományos módon főzz pudingot, majd hagyd kihűlni. A puha vajat keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a 2 tojás sárgájával. Add hozzá a kihűlt pudingot is, és keverd sima krémmé. A piskótát vágd fel három lapra, mindegyiket csepegtesd meg rummal, aztán kend meg a krémmel.

A díszítés:

A megtisztított és feldarabolt mandulát pirítsd meg 50 g vajon. Adj hozzá 100 g kristálycukrot, és keverd addig, amíg a cukor karamellizálódik és darabos grillázsmasszává válik. A torta tetejét szórd meg a mandulás karamelldarabokkal.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.