A tésztához:
1 csésze (200 ml) kristálycukor
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
3 evőkanál hideg víz
1 csésze darálatlan mák
1 csésze rétesliszt
½ csomag sütőpor
A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
500 ml tej
250 g vaj
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
100 g porcukor
rum
A süti tetejére:
300 g finomra vágott mandula
50 g vaj
½ csésze (100 ml) kristálycukor
Elkészítése:
A sütialap:
A tojások sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd a keverés vége felé adj hozzá 3 evőkanálnyi vizet. A tojásfehérjét a maradék cukorral dolgozd kemény habbá. A mákot keved össze a liszttel és a sütőporral. A három alapot vegyítsd össze, majd egy 24 cm átmérőjű, kikent tortaformában süsd készre a sütit.
A krém:
Hagyományos módon főzz pudingot, majd hagyd kihűlni. A puha vajat keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a 2 tojás sárgájával. Add hozzá a kihűlt pudingot is, és keverd sima krémmé. A piskótát vágd fel három lapra, mindegyiket csepegtesd meg rummal, aztán kend meg a krémmel.
A díszítés:
A megtisztított és feldarabolt mandulát pirítsd meg 50 g vajon. Adj hozzá 100 g kristálycukrot, és keverd addig, amíg a cukor karamellizálódik és darabos grillázsmasszává válik. A torta tetejét szórd meg a mandulás karamelldarabokkal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.