Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Desszert

Egyszerű mákos-mandulás torta - lépésről-lépésre!

Mutatós, egyszerű, és egyszerűen nagyszerű! Mindenképp próbáljátok ki ezt a mandulás-mákos tortát - akár rum és pörkölt mandula nélkül is csodálatos desszert lehet!

A tésztához:
1 csésze (200 ml) kristálycukor
3 db tojássárgája
5 db tojásfehérje
3 evőkanál hideg víz
1 csésze darálatlan mák
1 csésze rétesliszt
½ csomag sütőpor

A krémhez:
1,5 csomag vaníliás pudingpor
500 ml tej
250 g vaj
2 db tojássárgája
1 csomag vaníliás cukor
100 g porcukor
rum

A süti tetejére:
300 g finomra vágott mandula
50 g vaj
½ csésze (100 ml) kristálycukor

Elkészítése:

A sütialap:

A tojások sárgáját keverd habosra a cukor felével, majd a keverés vége felé adj hozzá 3 evőkanálnyi vizet. A tojásfehérjét a maradék cukorral dolgozd kemény habbá. A mákot keved össze a liszttel és a sütőporral. A három alapot vegyítsd össze, majd egy 24 cm átmérőjű, kikent tortaformában süsd készre a sütit.

A krém:

Hagyományos módon főzz pudingot, majd hagyd kihűlni. A puha vajat keverd össze a porcukorral, a vaníliás cukorral és a 2 tojás sárgájával. Add hozzá a kihűlt pudingot is, és keverd sima krémmé. A piskótát vágd fel három lapra, mindegyiket csepegtesd meg rummal, aztán kend meg a krémmel.

A díszítés:

A megtisztított és feldarabolt mandulát pirítsd meg 50 g vajon. Adj hozzá 100 g kristálycukrot, és keverd addig, amíg a cukor karamellizálódik és darabos grillázsmasszává válik. A torta tetejét szórd meg a mandulás karamelldarabokkal.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.