Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus kuglóf
Mákos guba
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Babgulyás
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Vadas marha
Tárkonyos csirkeraguleves
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
Csupacsokis brownie
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Epres blondie
Finomfőzelék
Dödölle - az eredeti recept
Farsangi szalagos fánk
Desszert

Eton mess: így készül az angolok habcsókos-tejszínes-gyümölcsös finomsága

Eton mess
Az angolok kultikus desszertje, az Eton mess, amely egy gyümölcsből, leggyakrabban eperből, tejszínből és összetört habcsókból álló pohárdesszert. Mutatjuk, hogy készítsd el.

Ahogy érkezik az eperszezon, úgy készülnek mindenhol az ilyen-olyan epres pavlovák. A habcsók alapú, az Egyesült Királyságból származó desszert az 1970-es évek óta örök sláger. Tény azonban, hogy a habcsókot könnyű elrontani, de ha már így alakult, akkor sem kell kétségbe esni, mert akkor készíthetünk belőle Eton messt.

Az Eton mess mondhatjuk úgy, hogy a Pavlova „kuplerájosított” változata. Itt ugyanis nem kell annyira figyelni az esztétikumra, bőven elég a habcsókot rusztikusan összetörni, kevergetni és bárhogy esik, bárhogy puffan, az eredmény bizonyosan ízletes lesz.

Ha habcsókot csinálsz, két dologra ügyelj csak. A megfelelő habverésre és a sütés hőfokára, a többi túlzás nélkül mondhatom, hogy gyerekjáték.

Tehát az Eton Mess recept:

Hozzávalók:

4 db tojásfehérje
20 dkg kristálycukor
15 dkg porcukor
2 dkg étkezési keményítő
1 tk citromlé
2,5 dl habtejszín
50 dkg friss eper

Elkészítése:

1. Verd a szobahőmérsékletű, precízen szétválasztott fehérjéket kemény habbá. Tedd hozzá a kristálycukrot és citromlevet és verd nagyon kemény, csillogó habbá. Akkor jó ha már stabilan megtartja alakját.

2. Óvatosan szitáld bele a porcukrot a keményítővel (ez utóbbi tartást ad a habnak) és spatulával keverd finoman a masszához.

3. Nyomj formákat habzsákkal sütőpapírra és tedd 65 fok körüli sütőbe majd szárítsd 1,5 órát. Ha a belseje kicsit ragacsos a végén nem baj, arra ügyelj csak, hogy ne legyen túl meleg a sütő, mert ha elkezdenek a habcsókok barnulni, nem lesznek szépek.

4. A jéghidegre hűtött tejszínt verd habbá.

5. Az eper felét nyomkodd villával rusztikusan össze. Adj hozzá egy kevés cukrot és keverd óvatosan a tejszínhez. A maradék gyümölcsöt vágd egyforma darabokra.

6. Törd a habcsókokat rusztikus darabokra és forgasd hozzá a tejszínes masszát.

7. Szórt az epreket a tetejére és arasd le az összes elismerést az álmélkodó vendégektől!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.