Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Párolt lilakáposzta  recept
Párolt lilakáposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Desszert

Így lesz tökéletes az amerikai palacsinta

Mindig is ki akartad próbálni a klasszikus amerikai palacsintát? Akkor itt az ideje, hogy végre elkészítsd! Számtalan recept forog közkézen, és természetesen mindegyik azt állítja, hogy az az eredeti.

Nos, recept ide, vagy oda, abban mindenki egyetért, hogy van néhány fontos szabály, amit fontos szem előtt tartani, ha tökéletes amerikai palacsintát szeretnénk készíteni. De mégis mire figyeljünk, ha belevágunk ennek a nem csak reggelinek való finomságnak az elkészítésébe? Itt van néhány tuti tipp a sütéshez!

Ne keverjük túl az amerikai palacsinta tésztáját!

A leggyakoribb hiba, ami alapjában ronthatja el a palacsintánkat az, hogy a tésztát túlkeverjük és ezért könnyen ruganyossá, gumissá válhat a lisztben található glutén miatt.

Nem kell minden csomótól megszabadulni

Törekedjünk arra, hogy amennyire csak lehet, keverjük el a csomókat a tésztában. Ez persze nem azt jelenti, hogy tökéletesen sima tésztára kell törekedni, hiszen ha marad néhány lisztmorzsa a keverékben, akkor lesz csak igazán „bolyhos” az amerikai palacsintánk.

Hagyjuk pihenni a palacsinta tésztát

Sokan úgy készítik az amerikai palacsintát, hogy amint kikeverték a tésztát, utána már azonnal sütik is. Nos, ez nem feltétlenül jó. Adjunk neki szobahőmérsékleten legalább 20 percet lefedve, mielőtt a serpenyőbe kerülne.

AMERIKAI PALACSINTA (BÖGRÉS RECEPT) >>>

Ne süssünk túl magas hőfokon

Ha nagyon forró serpenyőben készítjük a palacsintánkat, akkor előfordulhat, hogy a tészta kívül megég, belül pedig nyers marad. Mindenképpen egy közepes hőfokot válasszunk a sütéshez.

Ne süssünk egyszerre túl sokat

Ha nem így cselekszünk, könnyen lehet, hogy egy vastag, óriási palacsinta lesz a végeredmény, ráadásul az egyenletes sütést is megnehezíti.

Ha már bekevertük az amerikai palacsintát, süssük ki!

Csak annyi tésztát keverjünk be, amennyit meg is sütünk! A hűtőben tárolt amerikai palacsinta keverék nem fog jó eredményt hozni, fölösleges kísérletezni vele.

Nem nyomkodjuk a palacsintatésztát sütés közben

A palacsinta tésztája elég finom szerkezetű. Nem kell állandóan nyomkodni. Nincs más más dolgunk, mint hagyni, hogy szépen megsüljön. A lényeg, hogy a lehető legkevésbé nyúljunk hozzá a serpenyőben.

AMERIKAI PALACSINTA TEJFÖLLEL >>>

Ne forgassuk!

Attól nem fog jobban, vagy gyorsabban átsülni a palacsinta, ha folyton forgatjuk. Elég akkor megfordítani, ha már az adott oldala szépen megsült. Ez mindössze néhány perc alatt meg is történik, szóval fölösleges rohanni.

Vajon sütni? Felejtsük el!

Használjunk hagyományos olajat a sütéshez, ugyanis a vaj ilyen hőfokon nagyon hamar megég, így nem lesz időnk kellően megsütni rajta az amerikai palacsinták mindkét oldalát. Használjunk egy-két teáskanálnyi olajat, amit minden esetben szépen, egyenletesen oszlassuk el a serpenyőben!

Rossz serpenyő

Az öreg, megvetemedett, vagy karcos serpenyő használata azon túl, hogy egészségtelen, az egyenletes sütésre is alkalmatlan. Könnyen leragadhat, odaéghet a tésztánk! Használjunk lapos, tapadásmentes serpenyőt a tökéletes végeredményért!

Legyünk kreatívak!

Ne csak azon agyaljunk, hogy mit teszünk majd a palacsinta tetejére! A tésztát is nyugodtan feltuningolhatjuk egy kis fahéjjal, vagy szerecsendióval, de a kakukkfű és az oregánó is jól illik hozzá. Van, aki friss, bogyós gyümölcsöt is tesz a tésztába.

SÜTŐTÖKÖS-DIÓS AMERIKAI PALACSINTA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.