Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Mézes-mustáros csirkemell
Hagymás rostélyos
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tárkonyos csirkeraguleves
Rakott zöldbab darált hússal
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Zsemlegombóc
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus grízgaluska leves
Babgulyás
Tojásos nokedli fejes salátával
Finomfőzelék
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus stíriai metélt
Epres blondie
Desszert

Sütisuli: íme egy csodálatosan krémes sütőtökös pite, ami olyan szép, hogy tortának is beillik!

Sütisuli: sütőtökös pite meringue-el
Bár Halloween ünnepe jócskán elmúlt már, egy jó sütőtökös pite egész ősszel isteni sütemény lehet. Mutatunk most egy olyan meringgel, azaz sült tojáshabbal megpakolt változatot, amelyik nem csak, hogy finom, de olyan szép, hogy akár szülinapi tortaként is megállja a helyét!

A sütőtökös pite alapdesszertje az őszi sütemény-arzenálnak, hiszen ez a zöldség az év többi részében nem elérhető, ilyenkor viszont bőséggel terem, és megsütve olyan finom, édes-karamellás zamatot kap, hogy lehetelen nem édességet képzelni köré.
 

A Mindmegette.hu Sütisuli sorozatában most egy olyan sütőtökös pitét készítünk, aminek meleg cukorsziruppal felvert tojáshab, azaz meringue - vagy mering - van vastagon a tetejére kenve. Ettől nem csak sokkal mutatósabb lesz maga a mű, de, ha lehet, még finomabb és krémesebb lesz a töltelék, ami a pite csodálatosan omlós tésztáján pihen.

Jöjjön tehát a sütőtökös pite meringgel, azaz tojáshabbal a tetején!

Hozzávalók:

A pitetésztához:
 

  • 30 dkg finomliszt
  • 1 csipet só
  • 20 dkg hideg vaj
  • 10 dkg porcukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 db citrom reszelt héja
  • 2 ek jéghideg víz

A sütőtökös töltelékhez:
 

  • 1,5 kg sütőtök megsütve, pürésítve
  • 30 dkg cukor
  • 16 dkg puha vaj
  • 1/2 tk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1 csipet só
  • 4 db tojás
  • 1 mk vaníliaőrlemény

A meringhez:
 

  • 24 dkg kristálycukor
  • 10 dkg víz
  • 1 ek méz
  • 5 db tojásfehérje
  • 2 ek kukoricakeményítő
  • 1 tk mézeskalács-fűszerkeverék
  • 1/2 tk őrölt gyömbér

Elkészítése:

GRILL-ÁZS SÜTISULI

Farkasinszki Ildikó 2018. október 26-án indította el a Grill-ázs Sütisulit. A workshopok általában péntek délután 15 órakor kezdődnek, kivétel szombaton, akkor délelőtt 10-kor. Mindig egy-egy téma köré épülnek fel, és alkalmanként 4-5 féle sütemény, desszert készül. Az aktuális workshopokat megtaláljátok a Grill-azs.hu oldalon.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.