A mazsolás-baracklekváros eredetit aligha lehet felülmúlni, de nyugodtan módosíthatod az alapreceptet a változatosság vagy a diétázók kedvéért.
Némi furfanggal elkészítheted a klasszikus békebeli édességet laktózmentesen, tojás nélkül, gyümölcsösen vagy akár sósan is.
Cseréld le a hagyományosan használt rizsedet kerek szemű barnára, és a felfújt ugyanolyan finom, de egészségesebb lesz. Ne felejtsd el, hogy a barna rizst hosszabb ideig kell főzni.
Használj a tej helyett pl. vaníliás rizsitalt, vaj helyett pedig növényi zsiradékot, pl. pálmazsírt vagy laktózmentes szójamargarint. A tojást a növényi tejhez kevert vaníliaízű pudingporral vagy joghurttal és sütőporral tudod kiváltani.
Főzz meg 12 dkg rizst 4 dl zsírszegény tejben, majd készítsd el a masszát 20 dkg zsírszegény túróból, 3 tojásból, 2 tojásfehérjéből, 4 dkg vaníliás proteinből, 2 dkg zsírtalanított kókuszlisztből, 1-2 tk vaníliaaromából és némi édesítőből.
Forgass a rizses alapmasszába tetszés szerinti friss gyümölcsöt, pl. epret, szedret, meggyet (a befőtt is jó) – mikor mi van.
Dekoratívan tálalhatod a rizskochot, ha a megsült koszorú közepébe friss vagy sült gyümölcsöt halmozol.
Egyszerűen szórd meg a tetejét porcukorral, fahéjjal, darált dióval, kakaó- vagy karobporral. Tökéletes fahéjas tejföllel, mogyorókrémmel, csipkebogyólekvárral is. Felnőtteknek rumos baracklekvárral kínálhatod. Nincs otthon lekvár? Öntsd le a rizskochot málna- vagy bodzaszörppel, csokiöntettel, citrommártással. Aszalt tőzegáfonyából is készíthetsz öntetet, ha egy kevés vízzel összemelegíted, majd botmixerrel pürésíted. (Cukor nélkül is édes.)
Úgy készül, ahogy az édes, azonban mazsola, illetve gyümölcs helyett hagyma és cukkini, tojás és cukor helyett sajt (mascarpone és reszelt) kerül bele.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.