Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Az otthoni kekszsütés sok esetben a feltételezett munkamennyiség nagysága miatt marad el. Túl sok a pepecselnivaló vele, hűteni kell, nyújtani kell, várni kell; se türelmünk, se időnk rá. A zabkekszben pont az a zseniális, hogy az összeállítása és tepsire varázslása csupán annyi időt vesz igénybe, mint amennyi időnkbe kerülne, hogy vegyünk valahol egy zacskónyi kekszet. S a zabos sütemény még egészséges is.

A zabkekszhez alapvetően nem sok minden kell. Csupán egy csomag kisebb- vagy nagyobb szemű zabpehelyre van szükségünk, egy kevés természetes édesítőszerre, némi zsiradékra, lisztre, folyadékra, egy-két tojásra (ez opcionális, vegán módon is könnyedén készíthetünk zabkekszet), s néhány kiegészítő finomságra.

Legjobb zabpelyhes receptek >>>

A zabot nem kell előre beáztatni, bőven megpuhul annyi idő alatt, amíg összeállítjuk a kekszet, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor néhány perce hagyhatjuk állni a már kész kekszmasszát.


Érdemes az apróbb szemű zabot választani, egyrészt könnyebben felveszi a nedvességet, másrészt esztétikusabb és könnyebben fogyasztható lesz a kisebb zabpelyhes kekszünk. Ha megtaláljuk az ideális arányokat a keksz összetevői között, akkor onnantól kezdve szinte bármilyen zabkekszet el tudunk készíteni.

A kekszbe tehetünk aszalványokat, a tört csonthéjasokat, csokicseppet, vagy apróra tört táblás csokoládét. Adhatunk hozzá gyümölcslevet, készíthetjük tejjel, joghurttal, gazdagíthatjuk lenmaggal, szezámmaggal. A hozzáadandó liszt egy részét vagy egészét kiválthatjuk finomra őrölt magokkal, kókuszreszelékkel, a lisztet gazdagíthatjuk egy kis kakaóporral, s keverhetünk bele egy kevés sütőport is.

A zabkekszet turbózhatjuk lekvárral. Az angyalszem mintájára a tepsire halmozott keksz közepébe ujjal vagy fakanál végével mélyedést készítünk, s ezt sűrű lekvárral töltjük. Nagyon mutatós és finom végeredményt kapunk. Arra ügylejünk, hogy a lekvárral készített zabkeksznél a tészta cukortartalmát egy kicsit vegyünk vissza, hogy ne legyen túl édes az elkészült keksz.

A zabkeksz elkészítésénél csak a porciózása egyszerűbb: a kész masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, s nem túl meleg, 170-180 fok környékére előmelegített sütőben sütjük, amíg a keksz teteje és az alja is meg nem színesedik.

COOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.