Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Rakott zöldbab darált hússal
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Farsangi szalagos fánk
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Kínai szezámmagos csirke
Kijevi csirkemell rizibizivel
Hagymás rostélyos
Kapros tökfőzelék virslivel
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf
Klasszikus grízgaluska leves
Az otthoni kekszsütés sok esetben a feltételezett munkamennyiség nagysága miatt marad el. Túl sok a pepecselnivaló vele, hűteni kell, nyújtani kell, várni kell; se türelmünk, se időnk rá. A zabkekszben pont az a zseniális, hogy az összeállítása és tepsire varázslása csupán annyi időt vesz igénybe, mint amennyi időnkbe kerülne, hogy vegyünk valahol egy zacskónyi kekszet. S a zabos sütemény még egészséges is.

A zabkekszhez alapvetően nem sok minden kell. Csupán egy csomag kisebb- vagy nagyobb szemű zabpehelyre van szükségünk, egy kevés természetes édesítőszerre, némi zsiradékra, lisztre, folyadékra, egy-két tojásra (ez opcionális, vegán módon is könnyedén készíthetünk zabkekszet), s néhány kiegészítő finomságra.

Legjobb zabpelyhes receptek >>>

A zabot nem kell előre beáztatni, bőven megpuhul annyi idő alatt, amíg összeállítjuk a kekszet, de ha biztosra szeretnénk menni, akkor néhány perce hagyhatjuk állni a már kész kekszmasszát.


Érdemes az apróbb szemű zabot választani, egyrészt könnyebben felveszi a nedvességet, másrészt esztétikusabb és könnyebben fogyasztható lesz a kisebb zabpelyhes kekszünk. Ha megtaláljuk az ideális arányokat a keksz összetevői között, akkor onnantól kezdve szinte bármilyen zabkekszet el tudunk készíteni.

A kekszbe tehetünk aszalványokat, a tört csonthéjasokat, csokicseppet, vagy apróra tört táblás csokoládét. Adhatunk hozzá gyümölcslevet, készíthetjük tejjel, joghurttal, gazdagíthatjuk lenmaggal, szezámmaggal. A hozzáadandó liszt egy részét vagy egészét kiválthatjuk finomra őrölt magokkal, kókuszreszelékkel, a lisztet gazdagíthatjuk egy kis kakaóporral, s keverhetünk bele egy kevés sütőport is.

A zabkekszet turbózhatjuk lekvárral. Az angyalszem mintájára a tepsire halmozott keksz közepébe ujjal vagy fakanál végével mélyedést készítünk, s ezt sűrű lekvárral töltjük. Nagyon mutatós és finom végeredményt kapunk. Arra ügylejünk, hogy a lekvárral készített zabkeksznél a tészta cukortartalmát egy kicsit vegyünk vissza, hogy ne legyen túl édes az elkészült keksz.

A zabkeksz elkészítésénél csak a porciózása egyszerűbb: a kész masszát sütőpapírral bélelt tepsire kanalazzuk, s nem túl meleg, 170-180 fok környékére előmelegített sütőben sütjük, amíg a keksz teteje és az alja is meg nem színesedik.

COOKIE, BISCOTTI, MANDULACSÓK, PUSZEDLI, ESTIKE - 120 KIPRÓBÁLT KEKSZRECEPT >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.