Ezt a diétát olyan gyakran alkalmazhatjuk, amilyen gyakran csak akarjuk, utána pedig garantáltan nagyon jól érezzük majd magunkat.
- A diéta folyamán alkohol fogyasztása szigorúan tilos!
- Határozottan nem szabad cukrot, fehér lisztes pékárut, illetve bő zsírban sült, rántott ételt fogyasztani, alkoholt, szénsavas üdítőket inni.
- A káposzta 1 hét után már nagyon unalmas lehet, tartsunk hosszabb-rövidebb szünetet két káposztás hét között, de a köztes időben is hasonlóan figyeljünk a magas zöldség- és gyümölcsbevitelre és a megfelelő folyadékfogyasztásra!
- A káposztafélék gazdagok vitaminokban, különösen C-vitaminban, de K-, B1- és E-vitamin tartalmuk is jelentős. A zöld levelekben béta-karotin található, ami remek antioxidáns. Élelmi rostokban gazdag, viszont kalóriatartalma elenyésző, a kelkáposzta 100 grammjában például csupán 4 gramm szénhidrátot, de 3 gramm rostot találhatunk!
- A káposzta rendkívül változatosan felhasználható, salátákba, párolva, rakott ételekbe, főzelékként vagy savanyúságként is megállja a helyét. A savanyú káposzta egyik előnye, hogy az erjedés során olyan jótékony baktériumok szaporodnak el, amelyek kedvező hatással vannak a bélflórára, nem beszélve magas C-vitamin tartalmáról, amely télen teszi értékessé ezt az olcsó alapanyagot!
Hozzávalók:
Elkészítése:
1. A hozzávalókat közepes nagyságúra vágjuk, nagy fazékba tesszük, és annyi vizet öntünk rá, hogy ellepje. Sóval, borssal, curryvel ízesítjük.
2. 10 percig hirtelen forraljuk, majd csökkentve a lángot, 20–30 percig lassú tűzön puhára főzzük.
1. nap:
Reggeli: Kamilla/borsmenta/zöld tea cukor nélkül, 1 szelet rozskenyér 3 szelet sovány csirkemell sonkával, 1 kiskanál light sajtkrémmel és paradicsommal
Ebéd: 1 nagy tányér káposztaleves
Uzsonna: Alma + 3 szem korpás keksz (pl. Korpovit)
Vacsora: Káposztalepény (teljes kiőrlésű liszttel, kevés olajban vagy sütőben sütve) fűszeres natúr joghurtba mártva friss zöldségekkel
2. nap:
Reggeli: 1 pohár natúr joghurt, 2 evőkanál zabpehely
Ebéd: Kelkáposzta főzelék (teljes kiőrlésű liszttel) zabkorpás csirkefasírttal
Uzsonna: 1 maréknyi bogyós gyümölcs + 3 szem korpás keksz
Vacsora: 1 nagy tányér káposztaleves
3. nap:
Reggeli: Kamilla/borsmenta/zöld tea cukor nélkül, 1 szelet rozskenyér 1 evőkanál light cottage cheese, uborkával
Ebéd: 1 nagy tányér káposztaleves
Uzsonna: 1 db diétás muffin
Vacsora: Paradicsomos káposzta (teljes kiőrlésű liszttel) a megmaradt zabkorpás csirkefasírttal
4. nap:
Reggeli: 1 pohár kefir 1 db teljes kiőrlésű kiflivel
Ebéd: Rakott kelkáposzta sovány csirkehúsból bulgurral
Uzsonna: Alma + 3 szem korpás keksz (pl. Korpovit)
Vacsora: 1 nagy tányér káposztaleves
5. nap:
Reggeli: Kamilla/borsmenta/zöld tea cukor nélkül, 1 szelet rozskenyér 3 szelet sovány csirkemell sonkával, 1 kiskanál light sajtkrémmel és paradicsommal
Ebéd: 1 nagy tányér káposztaleves
Uzsonna: 1 maréknyi bogyós gyümölcs + 3 szem korpás keksz
Vacsora: Káposztalepény (teljes kiőrlésű liszttel, kevés olajban vagy sütőben sütve) fűszeres natúr joghurtba mártva friss zöldségekkel
6. nap:
Reggeli: 1 pohár natúr joghurt, 2 evőkanál zabpehely
Ebéd: Rakott kelkáposzta vagy kelkáposzta főzelék választható
Uzsonna: 1 db diétás muffin
Vacsora: 1 nagy tányér káposztaleves
7. nap:
Reggeli: Kamilla/borsmenta/zöld tea cukor nélkül, 1 szelet rozskenyér 1 evőkanál light cottage cheese, uborkával
Ebéd: 1 nagy tányér káposztaleves
Uzsonna: Alma + 3 szem korpás keksz (pl. Korpovit)
Vacsora: Káposztalepény vagy paradicsomos káposzta választható
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.