Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus kuglóf
Kapros tökfőzelék virslivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Tárkonyos csirkeraguleves
Káposztás tészta egyszerűen
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Tojásos nokedli fejes salátával
Zsemlegombóc
Mézes-mustáros csirkemell
Babgulyás
Farsangi szalagos fánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Körömpörkölt csülökkel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Együnk sok zsírt, mert az jó! Na, persze nem mindegy, hogy, milyet - csakis az egészséges fajtát! Hogy melyek ezek, milyen élelmiszerekben van ezekből a legtöbb, megtudhatod sorozatunk második részéből.

A telített, az egyszeresen és a többszörösen összetett telítetlen zsíroknak - vagy zsírsavaknak - számos jótékony hatása van, amelyek miatt a lehető leggyakrabban érdemes fogyasztanunk belőlük. Elhagyni ezeket pedig egyenesen tilos, hiszen számos tápanyag fel sem szívódik nélkülük. Nézzük sorban, melyek ezek a "jó zsírokban" gazdag élelmiszerek - az első részben a telítetlen zsírokat taglaltuk - most következzenek a többszörösen öszetett telítetlen zsírsavak!

A többszörösen összetett telítetlen zsírsavak

Szuperegészséges zsírok csakúgy, mint az egyszeresen telített testvéreik. Felelősek a normális testi működésért, és mivel mi magunk nem tudjuk előállítani, ajánlatos minél többet és minél gyakrabban foigyasztani belőlük.

Szójabab

A szója egyedülállóan nagy mennyiségben tartalmaz fehérjét és esszenciális zsírokat. Sok élelmiszerben megtalálható kisebb-nagyobb mennyiségben, és, ha nem is ajánlatos túl sokat fogyasztani belőle, azért a napi étkezéseinknél érdemes gondolni rá, és valamilyen fomában - tofuként, vagy éppen babcsíraként, ahogy a legegészségesebb - számolni vele, ha az étkezésre kerül a sor.

MOST AKKOR EGÉSZSÉGES VAGY ÁRTALMAS A SZÓJA? ÍME A DIETETIKUSOK VÉLEMÉNYE! >>>


Magvak

A magok, mint például a tökmag, a chiamag vagy a kendermag, tele vannak omega-3 zsírsavval, és valóságos tápanyagraktárak. Igyekezzünk minél többet és többször enni ezekből: salátába keverve, pudingnak elkészítve, péksüteményekbe sütve, vagy, csak úgy, magában ropogtatva.

A 4 LEGEGÉSZSÉGESEBB MAG A VILÁGON >>>


Lenmag

Egy csésze lenmag 46 gramm zsírt tartalmaz - ami nem kevés, de az utolsó molekuláig jótékony hatású! Mindössze 1-2 evőkanállal kell elfogyasztani belőle ahhoz, hogy a kifejtse jótékony hatását: csökkenti a csontritkulás, a rákos megbetegedések és a szívbetegségek kialakulásáának kockázatát.

A 7 LEGEGÉSZSÉGESEBB GYÜMÖLCS A VILÁGON >>>


Olivaolaj

Az olívaolajat a legegészségesebb növényi zsírként tartjuk számon, számos jótékony egészségügyi hatása ismert: növeli a vér szerotonin szintjén, ami összefüggésbe hozható a jóllakottság érzékelésével segít a csontritkulás, vagy akár az agylágyulás elleni küzdelemben. Az extra szűz változatot hagyjuk meg a salátáknak, a nyers és a párolt zöldségeknek, sütéshez és főzéshez használjuk a szűz vagy a light fajtákat.

A 8 LEGEGÉSZSÉGESEBB ZSIRADÉK A VILÁGON >> >


Tojás

A tojást nem véltetlenül titulálják az anyatej utáni második legtökéletesebb élelmiszernek: szervezetünk mind 100%-át hasznosítja - a benne lévő 5 grammnyi zsírral egyetemben, ami fel-fele arányban egyszeresen és többszörösen összetett telítetlen zsírsav.

A 3 LEGEGÉSZSÉGESEBB HÜVELYES A VILÁGON >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.