Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Egészséges annyit jelent: az egyén számára legmegfelelőbb. Ez pedig kortól, korszaktól független kategória. A korszerű jelenthet ennél többet, kevesebbet, illetve egész mást is. Most épp nagy divat az egészség, az egészséges életmód. Bízunk benne, hogy az egészség marad táplálkozásunkban a legfőbb szempont, de biztos, ami biztos, beszéljünk inkább egészséges táplálkozásról.

Minden élőlény, így az ember létfenntartásának alapja a környezetével folytatott szüntelen anyagcsere, melynek során a szervezet különböző anyagokat vesz fel, azokat átalakítja, a szükségteleneket pedig a környezetébe visszajuttatja. Az anyagcsere folyamatok legfontosabbika a táplálkozás, amikor is a szervezet a test ellátása, működtetése, fejlesztése, növelése érdekében táplálékot fogyaszt. A szükséges anyagokat felhasználja, a salakanyagot pedig kiválasztja a szervezetből.



Helyes és (egyben egészséges) a táplálkozás, ha a szervezet a saját működéséhez ideális testet, testtömeget a megfelelő tápanyagok ideális arányban történő elfogyasztásával fel tudja építeni, és azt a lehető leghosszabb ideig működteti. Az ideális, vagy kívánatos testtömeg elméleti kategória: az a testtömeg, amely mellett az egyén élettartama a leghosszabb.



Az egészséges táplálkozás kritériuma az elfogyasztott táplálék megfelelő mennyiségén, és minőségén túl annak az életkörülményekhez igazodó optimális összetétele, változatossága, és minél magasabb élvezeti értéke is. Tehát a táplálékunk legyen elég, legyen tápláló, legyen változatos - és legyen finom. Az egészséges táplálkozási követelményeket szem előtt tartva figyelembe kell venni az élelmiszerek energia, zsír, fehérje, ásványi anyag és vitamin tartalmát.




Szénhidrátok
Zsírok
Fehérjék
Vitaminok
Ásványi anyagok
Mit tegyünk saját érdekünkben, az egészségünk megőrzéséért?
A bio
Nyers ételek
Az egészséges táplálkozás napi folyamata
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.