Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mákos guba  recept
Mákos guba
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Egészséges annyit jelent: az egyén számára legmegfelelőbb. Ez pedig kortól, korszaktól független kategória. A korszerű jelenthet ennél többet, kevesebbet, illetve egész mást is. Most épp nagy divat az egészség, az egészséges életmód. Bízunk benne, hogy az egészség marad táplálkozásunkban a legfőbb szempont, de biztos, ami biztos, beszéljünk inkább egészséges táplálkozásról.

Minden élőlény, így az ember létfenntartásának alapja a környezetével folytatott szüntelen anyagcsere, melynek során a szervezet különböző anyagokat vesz fel, azokat átalakítja, a szükségteleneket pedig a környezetébe visszajuttatja. Az anyagcsere folyamatok legfontosabbika a táplálkozás, amikor is a szervezet a test ellátása, működtetése, fejlesztése, növelése érdekében táplálékot fogyaszt. A szükséges anyagokat felhasználja, a salakanyagot pedig kiválasztja a szervezetből.



Helyes és (egyben egészséges) a táplálkozás, ha a szervezet a saját működéséhez ideális testet, testtömeget a megfelelő tápanyagok ideális arányban történő elfogyasztásával fel tudja építeni, és azt a lehető leghosszabb ideig működteti. Az ideális, vagy kívánatos testtömeg elméleti kategória: az a testtömeg, amely mellett az egyén élettartama a leghosszabb.



Az egészséges táplálkozás kritériuma az elfogyasztott táplálék megfelelő mennyiségén, és minőségén túl annak az életkörülményekhez igazodó optimális összetétele, változatossága, és minél magasabb élvezeti értéke is. Tehát a táplálékunk legyen elég, legyen tápláló, legyen változatos - és legyen finom. Az egészséges táplálkozási követelményeket szem előtt tartva figyelembe kell venni az élelmiszerek energia, zsír, fehérje, ásványi anyag és vitamin tartalmát.




Szénhidrátok
Zsírok
Fehérjék
Vitaminok
Ásványi anyagok
Mit tegyünk saját érdekünkben, az egészségünk megőrzéséért?
A bio
Nyers ételek
Az egészséges táplálkozás napi folyamata
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.