Minden élőlény, így az ember létfenntartásának alapja a környezetével folytatott szüntelen anyagcsere, melynek során a szervezet különböző anyagokat vesz fel, azokat átalakítja, a szükségteleneket pedig a környezetébe visszajuttatja. Az anyagcsere folyamatok legfontosabbika a táplálkozás, amikor is a szervezet a test ellátása, működtetése, fejlesztése, növelése érdekében táplálékot fogyaszt. A szükséges anyagokat felhasználja, a salakanyagot pedig kiválasztja a szervezetből.
Helyes és (egyben egészséges) a táplálkozás, ha a szervezet a saját működéséhez ideális testet, testtömeget a megfelelő tápanyagok ideális arányban történő elfogyasztásával fel tudja építeni, és azt a lehető leghosszabb ideig működteti. Az ideális, vagy kívánatos testtömeg elméleti kategória: az a testtömeg, amely mellett az egyén élettartama a leghosszabb.
Az egészséges táplálkozás kritériuma az elfogyasztott táplálék megfelelő mennyiségén, és minőségén túl annak az életkörülményekhez igazodó optimális összetétele, változatossága, és minél magasabb élvezeti értéke is. Tehát a táplálékunk legyen elég, legyen tápláló, legyen változatos - és legyen finom. Az egészséges táplálkozási követelményeket szem előtt tartva figyelembe kell venni az élelmiszerek energia, zsír, fehérje, ásványi anyag és vitamin tartalmát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.