Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Ha bárkinek feltesszük a kérdést, hogy vajon melyik a világ legegészségesebb zöldsége, valószínűleg kevesen vágják rá a helyes választ. Ez pedig nem más, mint a vízitorma.

A vízitorma a fent említett címet az amerikai CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) vizsgálati eredményei alapján érdemelte ki. Érdemes tudni, hogy jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, valamint kalciumban, folsavban és antioxidánsokban is rendkívül gazdag. A növény íze csípős, aromája leginkább a mustárra és a tormára hasonlít.

Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock
Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock

Így termesszünk otthon vízitormát

A vízitorma a tápanyagban gazdag, meszes talajt kedveli a legjobban. A magokat vethetjük közvetlenül a talajba, körülbelül 6 mm mélyen – tíz-tizenöt fokban csírázik a legjobban. Figyeljünk a folyamatos öntözésre, nehogy kiszáradjon a növény.

Amennyiben cserépben neveljük a vízitormát, akkor helyezzünk alá egy tálcát, amiben mindig legyen víz, hetente egyszer pedig felülről is öntözzük meg.

Hogyan érdemes fogyasztani?

A vízitorma leveles hajtásait virágzás előtt kell leszedni. Ízesíthetünk vele leveseket, tésztákat, salátákat vagy akár rántottát is. Ha a pedig a leveleit leturmixoljuk, akkor egy igazi vitaminbombát kapunk – írja az Agroinform.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.