A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Egészséges

Ez a világ legegészségesebb, filléres zöldsége! Akár otthon is termesztheted

Vízitorma / Fotó: Sutterstock
Ha bárkinek feltesszük a kérdést, hogy vajon melyik a világ legegészségesebb zöldsége, valószínűleg kevesen vágják rá a helyes választ. Ez pedig nem más, mint a vízitorma.

A vízitorma a fent említett címet az amerikai CDC (Centers for Disease Control and Prevention, Betegségmegelőzési és Járványügyi Központ) vizsgálati eredményei alapján érdemelte ki. Érdemes tudni, hogy jóval több C-vitamint tartalmaz, mint a narancs, valamint kalciumban, folsavban és antioxidánsokban is rendkívül gazdag. A növény íze csípős, aromája leginkább a mustárra és a tormára hasonlít.

Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock
Fontos, hogy a vízitorma leveles hajtásait még virágzás előtt szedjük le / Fotó: Shutterstock

Így termesszünk otthon vízitormát

A vízitorma a tápanyagban gazdag, meszes talajt kedveli a legjobban. A magokat vethetjük közvetlenül a talajba, körülbelül 6 mm mélyen – tíz-tizenöt fokban csírázik a legjobban. Figyeljünk a folyamatos öntözésre, nehogy kiszáradjon a növény.

Amennyiben cserépben neveljük a vízitormát, akkor helyezzünk alá egy tálcát, amiben mindig legyen víz, hetente egyszer pedig felülről is öntözzük meg.

Hogyan érdemes fogyasztani?

A vízitorma leveles hajtásait virágzás előtt kell leszedni. Ízesíthetünk vele leveseket, tésztákat, salátákat vagy akár rántottát is. Ha a pedig a leveleit leturmixoljuk, akkor egy igazi vitaminbombát kapunk – írja az Agroinform.

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.