Ha már úgyis itt a nyár, akkor kössük össze a kellemest a hasznossal és együnk minél több (nem csak) szezonális finomságot annak érdekében, hogy alaposan feltöltsük szervezetünk ásvanyianyag-, és vitaminraktárait. Higgyétek el, hogy a ti szervezetetek is nagyon hálás lesz érte, ráadásul az sem kizárt, hogy még néhány kilót is megszabadultok.
Ez a bogyós gyümölcs az egyik legjobb rostforrás. Ráadásul alacsonyabb a cukortartalma, mint a legtöbb gyümölcsnek, és rengeteg antioxidánst is tartalmaz - szuperegészséges! Napjainkban már itthon is egyre népszerűbb, azonban ha a piacon vásárolsz belőle, légy nagyon óvatos!
Ha megeszel két nagyobb szelet görögdinnyét, az nagyjából olyan, mintha meginnál egy pohár vizet, szóval tökéletesen hidratál. Nem csoda, hogy annyira kívánod a nagy hőségben! De ha igazán hűs finomságra vágysz, próbáld ki a görögdinnyés limonádét!
A bazsalikommal rengeteg nyári finomságot felturbózhatsz! Ha pedig a sót friss bazsalikommal helyettesíted, azt a tested garantáltan meghálálja - nem csak egészségesebb leszel, de a pluszkilókat is könnyebben le tudod dobni.
Ne felejtsd el, hogy a kávé lényegében növény, hiszen a kávébab valójában a kávé gyümölcse. Rendszeres fogyasztása (napi 2-3 csésze) pedig jótékonyan hat a májra, segít a 2-es típusú cukorbetegség megelőzésében, valamint a daganatos megbetegedések kialakulásának kockázatát is csökkenti.
A paradicsom rengeteg C-vitamint tartalmaz, ami erősíti az immunrendszert, ráadásul tele van vízzel is, így a dinnyéhez hasonlóan segít a hidratálásban. Egy forró nyári délután biztosan jól fog esni egy hűsítő paradicsom saláta!
Dobj bele a vizedbe néhány szelet uborkát, bogyós gyümölcsöt vagy citrusfélét, és így nem csak finomabb, de egészségesebb is lesz a nyári frissítőd! Megéri lecserélni erre a cukros üdítőket!
Ajánljuk még:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.