Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Mákos guba  recept
Mákos guba
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
A Daskalidés és a Chocolaterie Smet nevű belga cégek egy olyan terméket mutattak be, amit ők csak „fogbarát” csokoládénak hívnak.

A fogbarát csokoládé Barry Callebaut kakaó- és csokoládégyártó újítása. A csokoládégyártók szerint a titok a csokoládé gyártási eljárásában és az összetevőiben rejlik.

Például a tejport tejfehérjével helyettesítik, a cukrot izomaltulózzal, mely egy természetes cukorféle, mézben és cukornádban található, és a finomított cukorhoz hasonlóan glükózból és fruktózból áll. Az izomaltulóz azonban különbözik abban, hogy ellenáll a szájüregi baktériumoknak, ezért nem fokozzák a száj savasodását, így óvják meg a fogakat a szuvasodástól, a cégek szerint. Csak a nagyfokú savasodás, illetve az 5,7 alá eső pH érték esetén merül fel a fogak romlásának veszélye.

Fogbarát csokoládé
Fogbarát csokoládé

Daskalidés és a Chocolaterie Smet állítása szerint a fogbarát csokoládé fogyasztása alatt és után a pH érték a fent említett szint felett marad.
Valójában a csokoládé a „Boldog Fog” minősítést a Toothfriendly International nonprofit szervezettől kapta, mely a fogak egészségének javítása céljából jött létre. A szervezetet a világ minden tájáról támogatják a fogorvosi egyesületek.


"Csak azok a termékek kapják meg a ’Boldog Fog’ minősítést, melyek garantálan biztonságosak a fogakra nézve” – mondta Albert Bär, a Toothfriendly International igazgatója. „Az ezzel a jelzéssel rendelkező édességeket tudományos vizsgálatnak vetik alá elismert és független fogászati akadémiai intézetek. Az ő tesztjük mutatja ki, hogy a termék nem okoz fogszuvasodást.”


Forrás: Medipress

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.