Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Minestrone recept
Minestrone
Óriási veszteség érte a magyar szakácstársadalmat, 81 éves korában elhunyt Lukács István mesterszakács, háromszoros Oscar-díjas, többszörös olimpiai bajnok séf.

Lukács István pályafutása nemcsak Magyarországon, hanem világméretekben is egyedülálló. Haláláig a magyar nemzeti gasztronómia felvirágoztatásán dolgozott, nemzedékeket tanított a legfelsőbb fokú ismeretekre - írja az origo.hu.

A magyar séf 1980-ig egyedülálló birtokosa volt szakácsként az Oscar-díjnak. Lukács István a különböző gasztronómiai világversenyeken nemcsak személyes sikereket aratott, hanem több nemzedéken át új generációs versenyző szakácscsapatokat nevelt ki. Hat éven keresztül töltött be a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakácsválogatottjának szövetségi kapitányi tisztéjét. Egyszerre volt nagy tudású szakács és a nemzeti gasztronómiáért aggódó elkötelezett magyar ember. Számos nemzetközi kitüntetés birtokosaként hivatása gyakorlásának minden percében az volt számára a legfontosabb, hogy a nemzeti konyha értékeit képviselje.

Haláláig a Minőségi Borok Ételek – MBÉ – asztali örömök magazin szerkesztőbizottságának elnöke volt.



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.