Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Óriási veszteség érte a magyar szakácstársadalmat, 81 éves korában elhunyt Lukács István mesterszakács, háromszoros Oscar-díjas, többszörös olimpiai bajnok séf.

Lukács István pályafutása nemcsak Magyarországon, hanem világméretekben is egyedülálló. Haláláig a magyar nemzeti gasztronómia felvirágoztatásán dolgozott, nemzedékeket tanított a legfelsőbb fokú ismeretekre - írja az origo.hu.

A magyar séf 1980-ig egyedülálló birtokosa volt szakácsként az Oscar-díjnak. Lukács István a különböző gasztronómiai világversenyeken nemcsak személyes sikereket aratott, hanem több nemzedéken át új generációs versenyző szakácscsapatokat nevelt ki. Hat éven keresztül töltött be a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakácsválogatottjának szövetségi kapitányi tisztéjét. Egyszerre volt nagy tudású szakács és a nemzeti gasztronómiáért aggódó elkötelezett magyar ember. Számos nemzetközi kitüntetés birtokosaként hivatása gyakorlásának minden percében az volt számára a legfontosabb, hogy a nemzeti konyha értékeit képviselje.

Haláláig a Minőségi Borok Ételek – MBÉ – asztali örömök magazin szerkesztőbizottságának elnöke volt.



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.