Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Minestrone recept
Minestrone
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Óriási veszteség érte a magyar szakácstársadalmat, 81 éves korában elhunyt Lukács István mesterszakács, háromszoros Oscar-díjas, többszörös olimpiai bajnok séf.

Lukács István pályafutása nemcsak Magyarországon, hanem világméretekben is egyedülálló. Haláláig a magyar nemzeti gasztronómia felvirágoztatásán dolgozott, nemzedékeket tanított a legfelsőbb fokú ismeretekre - írja az origo.hu.

A magyar séf 1980-ig egyedülálló birtokosa volt szakácsként az Oscar-díjnak. Lukács István a különböző gasztronómiai világversenyeken nemcsak személyes sikereket aratott, hanem több nemzedéken át új generációs versenyző szakácscsapatokat nevelt ki. Hat éven keresztül töltött be a Magyar Nemzeti Gasztronómiai Szövetség szakácsválogatottjának szövetségi kapitányi tisztéjét. Egyszerre volt nagy tudású szakács és a nemzeti gasztronómiáért aggódó elkötelezett magyar ember. Számos nemzetközi kitüntetés birtokosaként hivatása gyakorlásának minden percében az volt számára a legfontosabb, hogy a nemzeti konyha értékeit képviselje.

Haláláig a Minőségi Borok Ételek – MBÉ – asztali örömök magazin szerkesztőbizottságának elnöke volt.



Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.