A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
A tökéletes flódni recept
A tökéletes flódni
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Desszert

Így készíts isteni házi eperszörpöt!

Aki édesszájú, márpedig én az vagyok, rendszerint imádja a szörpöt. A szörp lehet intenzíven gyümölcsös, de a bolti változatok esetében szinte biztosan agyoncukrozott, agyonszínezett műanyag rémség. Azért aztán, főleg szezonban, szeretem magam készíteni a szörpjeimet, a gyerekek legnagyobb örömére. Tudom, hogy egy cukrozott szörp nem olyan egészséges, mint a sima víz, de a gyári szénsavas üdítőknél egész biztosan jobb!

Egyik ilyen kedvencem az eperszörp, ami szezonban a legfinomabb, de bevallom, csináltam már télen is, fagyasztott gyümölcsből, és működött úgy is! Miután ez a változat nem tartalmaz tartósítószert, éveket nem fog kibírni a kamra polcán, de hűtőszekrényben hosszú hetekig ellesz, méghozzá remekül.

Hozzávalók:

  • 1 kg érett, illatos eper
  • 1 liter víz
  • 50 dkg cukor
  • 1 tk citromlé

Elkészítése:

  1. Mosd meg az epret, szedd le a csumáját, és az esetlegesen rohadt darabokat dobd ki.
  2. Vágj minden darabot négy részbe és tedd egy vastag fenekű lábasba.
  3. Add a gyümölcshöz a vizet és a citromlevet és óvatosan forrald fel.
  4. Forrald lassan, nagyjából 20-25 percig, és közben mindig szedd a tetejéről le a habot.
  5. Amikor a gyümölcs már elvesztette élénkpiros színét, végy egy szűrőt, és szűrd le a levét. Hagyd, hogy lecsöpögjön, de semmiképp ne nyomogasd a szűrőben, mert attól a szörp zavarossá válik!
  6. Dobd ki az epret, a levet pedig tedd vissza a lábasba. Add hozzá a cukrot és lassú tűzön forrald 5-10 percig, míg be nem sűrűsödik kissé.
  7. Ha még sűrűbb eperszirupra vágysz, amivel tejberizst vagy amerikai palacsintát lehet locsolgatni, főzd a szörpöt tovább.
  8. Öntsd a szirupot kifertőtlenített üvegekbe, hűtsd ki és felhasználásig tárold a hűtőszekrényben.


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.