Szeleteld fel vékonyan a megtisztított répákat, süsd meg chipsnek forró olajban, itasd le papírtörlőn, majd fűszerezd tetszésed szerint. Egészséges nasi tévézős délutánokra és estékre.
Nincs otthon bazsalikom? Helyettesítsd sárgarépa zöldjével! Piríts meg 5 dkg fenyőmagot némi olívaolajon, majd pépesítsd 25 dkg répazölddel, 1 gerezd fokhagymával, 1 dl olívaolajjal, 4 dkg reszelt parmezánnal és sóval, borssal!
30 dkg durvára reszelt sárgarépát keverj össze 4 dkg majonézzel, 7,5 dkg natúr joghurttal és 1 ek citromlével. Ízesítsd sóval, borssal, majd kend teljes kiőrlésű vagy barna kenyérre. Megszórhatod szezámmaggal vagy egy-egy tükörtojást tehetsz a megkent szeletekre.
5 db 2,5 dl-es üveghez reszelj durvára 1 kg megtisztított sárgarépát és 40 dkg meghámozott almát, majd keverd össze 3 dkg frissen reszelt gyömbérrel és 1 kg cukorral. Forgasd össze 1 db biocitrom és 1/2 db bionarancs reszelt héját, majd takard le. A biocitrom és – a lereszelt féllel együtt – 2 db bionarancs kifacsart levét hígítsd 5 dl vízzel. Öntözd meg vele a sárgarépás keveréket, ízesítsd 1 ek édesköménymaggal, és időnként átkeverve főzd közepes tűzön kb. 40 percig. Ezután add hozzá a félretett citrushéjat, és pürésítsd a masszát botmixerrel. Végül gyakran kevergetve forrald további kb. 10 percig.
Keverj össze 45 dkg reszelt sárgarépát 10 dg zsemlemorzsával, 2 db tojással és ízlés szerint sóval, borssal, valamint szétnyomkodott koriandermaggal. Süss belőle lapos lepényeket serpenyőben felforrósított olajon, és kínáld mártogatóssal vagy tálald saláták, húsok mellé.
Csicseriborsó helyett 20 dkg sárgarépát pürésíts 2 gerezd fokhagymával, 10 dkg tahinivel (szezámkrémmel), 2 ek citromlével és 4 ek olívaolajjal. Fűszerezd sóval, borssal és ízlés szerint római köménnyel, Cayenne-borssal. A humusz pirítósra kenve kiváló reggelire, vacsorára. Jól passzol pitás szendvicsekhez, falafelhez.
Turmixolj össze 2 db nyers sárgarépát 1 db banánnal, 1 dl hideg vízzel, 1 csipet sóval és 1 dl kókusztejjel. A smoothie-t fogyaszd reggelire vagy vidd magaddal az irodába.
Turmixolj össze 4 dl frissen kinyert sárgarépalevet és 1 dl almalevet 3 dl natúr joghurttal, valamint 1 db kifilézett naranccsal.
Párolj 20 dkg sárgarépát és 2 gerezd fokhagymát némi olívaolajon kb. 5 percig. Engedd fel 1,5 dl tejszínnel, forrald mérsékelt tűzön 10 percig, majd ízesítsd sóval, borssal, csiliporral, esetleg szójaszósszal. Merd a kitálalt tésztára, és szórd meg reszelt parmezánnal.
Édes íze miatt süteményekbe is kiváló a vitaminokban gazdag sárgarépa. Reszelve lazává teszi a tésztát.
Izgalmasabb lesz az egyszerű levesbetét, a párolt zöldségköret vagy a vitamindús saláta, ha spirál hámozót használsz a répa feldarabolásához.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.