Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Mézes-sörös sült oldalas recept
Mézes-sörös sült oldalas
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Némely virág nemcsak szép, de az illata kifejezetten ínycsiklandó - és, ha kiderül róla, hogy ehető is, az maga a kánaán! Összeszedtünk néhány fogyasztható szépséget, és azt is eláruljuk, melyik, milyen ételhez paszol!
Sarkanytyúka

Virágzás: májustól októberig
Ízvilág: enyhén borsos
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: illik a krumplihoz,levesekhez és friss sajthoz.

Százszorszép

Virágzás: márciustól októberig
Ízvilág: mogyoróra emlékezteto
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: a nehéz és az édes ételeket egyaránt kitűnően ízesíti.

Borágo

Virágzás: májustól szeptemberig
Ízvilág: uborkára emlékeztető
Felhasználás: az egész virág

Tippünk: uborkaleveshez, kandírozva pedig finom édesség.

Körömvirág

Virágzás: júniustól novemberig
Ízvilág: fűszeres, kesernyés
Felhasználás: a virágszirmok

Tippünk: vajjal keverve menynyei egy friss kenyérszeleten, de a tenger gyümölcseihez is jól passzol.

Amit az ehető virágokról tudni kell

Hol lehet ehető virágokat vásárolni?

Nem a virágárusoknál, hiszen se trágyázni, se permetezni nem szabad oket. Delikáteszüzletekben,bioboltokban érdemes keresni,de legjobb a saját kertünkből szedni.

Hogyan kell bánni a friss virágokkal?

Mivel a virágok nagyon érzékenyek, csak közvetlenül a felhasználás előtt szabad leszedni őket. A melegben elhervadnak és a tápanyag is elvész belőlük. Megmosni nem szabad, de azért a nemkívánatos apró lakóknak feltétlenül utána kell nézni.

Ehető még...

Különbönböző fűszernövények virágai is ehetők, ilyenek például a metélőhagyma, a majoránna vagy a kakukkfű. Ízük az adott fűszerre emlékeztet. A rózsaszirom, az árvácska, az illatos muskátli és az ibolya
szintén nagyon fi nomak, különösen édességekhez illenek jól. Még a pipacs szirmai is ehetők, ízük enyhén kesernyés.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.