Virágzás: májustól októberig
Ízvilág: enyhén borsos
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: illik a krumplihoz,levesekhez és friss sajthoz.
Virágzás: márciustól októberig
Ízvilág: mogyoróra emlékezteto
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: a nehéz és az édes ételeket egyaránt kitűnően ízesíti.
Virágzás: májustól szeptemberig
Ízvilág: uborkára emlékeztető
Felhasználás: az egész virág
Tippünk: uborkaleveshez, kandírozva pedig finom édesség.
Virágzás: júniustól novemberig
Ízvilág: fűszeres, kesernyés
Felhasználás: a virágszirmok
Tippünk: vajjal keverve menynyei egy friss kenyérszeleten, de a tenger gyümölcseihez is jól passzol.
Hol lehet ehető virágokat vásárolni?
Nem a virágárusoknál, hiszen se trágyázni, se permetezni nem szabad oket. Delikáteszüzletekben,bioboltokban érdemes keresni,de legjobb a saját kertünkből szedni.
Hogyan kell bánni a friss virágokkal?
Mivel a virágok nagyon érzékenyek, csak közvetlenül a felhasználás előtt szabad leszedni őket. A melegben elhervadnak és a tápanyag is elvész belőlük. Megmosni nem szabad, de azért a nemkívánatos apró lakóknak feltétlenül utána kell nézni.
Ehető még...
Különbönböző fűszernövények virágai is ehetők, ilyenek például a metélőhagyma, a majoránna vagy a kakukkfű. Ízük az adott fűszerre emlékeztet. A rózsaszirom, az árvácska, az illatos muskátli és az ibolya
szintén nagyon fi nomak, különösen édességekhez illenek jól. Még a pipacs szirmai is ehetők, ízük enyhén kesernyés.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.