Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Amikor megvesszük, nem is sejtjük, hogy nem eredeti, pedig egyre több ételről és italról derül ki, hogy utánzat, hamisítvány. Sok esetben ez "csak" silányabb minőséget eredményez, de van hogy komoly egészségügyi kockázatot rejt a fogyasztásuk. Következzen az a 6 termék, melyet a leggyakrabban manipulálnak.

Őrölt kávé

Az őrölt kávék tartalmazhatnak pirított és őrölt árpát, búzát és szójababot is. Bizonyos gyártók pedig a költségcsökkentés miatt még akár faforgáccsal is dúsítják az előre csomagolt árut, csak hogy jobban járjanak.

Megoldás: Ha egészben vesszük meg a kávébabot, és mi őröljük vagy őröltetjük.

Gránátalmalé

A gránátalmalé természetes antioxidáns és tele van vitaminnal. Persze csak akkor, ha valóban 100%-os. Sok esetben olcsóbb almalével, rosszabb esetben sima csapvízzel hígítják.

Megoldás: Mindig alaposan olvassuk át a hozzávalókat a csomagoláson. Az igazi 100%-os gránátalmalevet sajnos/szerencsére az ára is elárulja. A legtutibb pedig természetesen, ha magad készíted! Ez természetesen igaz minden gyümölcslére.

Olívaolaj

Még akkor is előfordulhat, hogy kukorica-, pálma- vagy szójaolajat viszel haza, ha egy drágább üveg olívaolajat vettél a boltban.

Megoldás: Önts ki egy kicsit belőle egy pohárba, rakd be a hűtőbe és várj egy éjszakát. Az igazi olívaolaj üledéket képez, ami jól látható.

Méz

Ha mézhamisításra kerül a sor, akkor az emberi fantázia sajnos nem ismer lehetetlent. Általában kétes eredetű és rendkívül magas cukortartalmú szirupokkal hígítják. Ez amellett, hogy hatalmas átverés, még egészségügyi kockázatot is rejt.

Megoldás: Olvassátok el a tárolásra vonatkozó részeket a tájékoztatón. A természetes méz hűtés nélkül is eláll. A legjobb pedig, ha őstermelőtől veszitek.

Lazac

A vadlazac húsa az elfogyasztott kis rákoktól lesz az ismert rózsaszínes árnyalatú. Ezzel szemben a tenyésztett lazacoknak halvány szürkés húsuk van, és a jobb eladhatóság érdekében a jól ismert lazac színre színezik őket.

Megoldás: Próbáljunk vadlazacot vásárolni, ezeknek az ára magasabb, de sokkal gazdagabbak tápanyagban és nincsenek befestve. Emellett építsük be a hazai és környéki halfajtákat is az étrendünkbe.

Rizs

Ez a legveszélyesebb is az összes közül! A hamis rizs műanyaggal elkevert keményítőt tartalmazhat. A szemek nagyon hasonlítanak az igazira, még az illatuk is megegyezik, mert rizsaromával permetezik őket...

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.