Az Erdős és fiai cukrászda több mint tíz éve várja a vendégeket az Etele téren, és nemcsak süteményeik, hanem fagylaltjaik miatt is kedvelt hely a fővárosban. Erdős Norbert harminc éve foglalkozik fagylaltkészítéssel is, folyamatosan kísérletezik új ízek megalkotásával, és nincs olyan év, amikor ne rukkolna elő valami különlegességgel. A repertoárjában 2-300 recept is szerepel, de egyszerre csak negyven különféle ízű fagyit tudnak árusítani.
A mostani kínálatban is helyet kaptak különlegességek, sőt alkoholos fagyik is, melyek nemcsak ízükben őrzik a felhasznált alapanyagot. A gin-tonikos vagy rosé borral készült fagyiknak a készítés során megmarad az alkoholtartalma, így aki ilyet nyal, annak utána nem szabad autóba, pontosabban a volán mögé ülnie!
"Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is" – mesélte a Metropolnak Erdős Norbert.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.