Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mákos guba  recept
Mákos guba
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Minestrone recept
Minestrone
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Pontosabban be lehet ülni, csak nem a volán mögé. Budapest egyik legismertebb cukrászdájában ugyanis alkoholos fagyikat is árulnak, és külön büszkék rá, hogy a készítés során a nyalánkságok megtartják alkoholtartalmukat.

Az Erdős és fiai cukrászda több mint tíz éve várja a vendégeket az Etele téren, és nemcsak süteményeik, hanem fagylaltjaik miatt is kedvelt hely a fővárosban. Erdős Norbert harminc éve foglalkozik fagylaltkészítéssel is, folyamatosan kísérletezik új ízek megalkotásával, és nincs olyan év, amikor ne rukkolna elő valami különlegességgel. A repertoárjában 2-300 recept is szerepel, de egyszerre csak negyven különféle ízű fagyit tudnak árusítani.

Alkoholos fagyikat is kínál az egyik budapesti cukrászda (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock
Alkoholos fagyikat is kínál az egyik budapesti cukrászda (Illusztráció) /Fotó: Shutterstock

A mostani kínálatban is helyet kaptak különlegességek, sőt alkoholos fagyik is, melyek nemcsak ízükben őrzik a felhasznált alapanyagot. A gin-tonikos vagy rosé borral készült fagyiknak a készítés során megmarad az alkoholtartalma, így aki ilyet nyal, annak utána nem szabad autóba, pontosabban a volán mögé ülnie!

"Ezeknek a fagyiknak tényleg van alkoholtartalma, olyan technológiával készítjük ezeket, hogy az alkohol benne maradjon a fagylaltban. Ezt úgy érjük el, hogy nem a főzésnél, hanem a fagyasztásnál adjuk hozzá az alkoholt, amikor elérjük a mínusz 5 fokot. Egyrészt gyorsabban is fagy így a fagylalt, másrészt megmarad benne az alkoholnak az aromája és az alkoholtartalma is" – mesélte a Metropolnak Erdős Norbert.

@metropol.napilap Alkoholos fagyi Budapesten! Az Erdős és fiai Cukrászda az Etele téren már 12 éve várja a vendégeit extravagáns ízesítésű fagylaltokkal – köztük alkoholosakkal is. #metropol #alkohol #fagyi #nyar #budapest #fagyizo #cukraszda #hungary #magyar #neked #nekedbe #nekedbelegyen #foryoupage #foryou ♬ eredeti hang – Metropol - Metropol

Borítókép: Shutterstock

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.