Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Érdekességek

Ezt a magyar alapanyagot vetjük be Bocuse d’Oron!

Veres István séf és Molnár Bence commis
A magyar csapat egy igazi nagyágyúval készül a Bocuse d’Or lyoni döntőjére, egy méltán népszerű hazai alapanyagot viszünk a világversenyre.

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz.

Veres István séf és Molnár Bence commis
Veres István séf és Molnár Bence commis

Mivel a tavalyi Európa-döntőn a magyar csapat kilencedik helyezést ért el, Veres István séf és Molnár Bence commis már lázasan készülnek a csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsértékkel bíró megmérettetésére, a Lyonig vezető úton pedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or történetének eddigi legsikeresebb magyar séfje van segítségükre coachként.

A kétnapos döntőn 24 ország versenyez majd a Bocuse d’Or trófeáért. A 24 neves séfből álló zsűri számos szempontot figyelembe vesz a pontozásnál, a pontszám kétharmadát például a felszolgált ételek minősége határozza meg, így a magyar csapat különösen fontosnak tartja a legjobb alapanyagok kiválasztását. Miután hivatalosság vált, hogy a lyoni döntőn a paradicsomé lesz a főszerep, Veres István, Molnár Bence és Széll Tamás a Veresi Paradicsom mellett tette le a voksát.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar csapat a Veresi Paradicsom terményeivel kíván dolgozni izgalmas paradicsomfajtákat választottunk a versenyzéshez a világ talán legrangosabb főzőversenyén – mondta el Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezetője. – Nagyon drukkolunk nekik, és száz százalékig biztosak vagyunk a sikerükben.”

A prémium paradicsomkülönlegességeket eddig is szívesen látták konyháikban a magyar Michelin-csillagos éttermek séfjei, hiszen a Veresi Paradicsom terményeit rendkívül vonzóvá teszi azok beltartalmi értéke – ásványianyag-, vitamin- és antioxidánstartalmuk és természetesen az íze. A paradicsomok minden szempontból kimagasló minősége a kitűnő vetőmag használatán túl annak is köszönhető, hogy a téli üvegházban mesterséges megvilágítással segítik a fényszegény időszak átvészelését, sötétedéskor pedig ernyők takarják el az üvegfalakat, ezáltal az őszi és téli időszakban is ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas tápanyagtartalmú paradicsomokhoz juthatunk, mint az ideálisnak számító nyári hónapokban. A termesztést holland szakértő és hazai biológus is segíti, így évi kétezer tonnával vannak jelen a hazai piacon, amelynek jelentős részével a téli import paradicsomot váltották ki.

"Kimondottan sikeresnek tartom az együttműködésünket a Veresi Paradicsommal, mert azt gondolom, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia értékteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint olyan prémium hazai alapanyagokat használjunk a versenyfelkészülés során, amikkel nemzetközi viszonylatban – egy világversenyen is büszkén képviselhetjük az országunkat" – nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Csapat Elnöke.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.