Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Minestrone recept
Minestrone
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Érdekességek

Ezt a magyar alapanyagot vetjük be Bocuse d’Oron!

Veres István séf és Molnár Bence commis
A magyar csapat egy igazi nagyágyúval készül a Bocuse d’Or lyoni döntőjére, egy méltán népszerű hazai alapanyagot viszünk a világversenyre.

A Bocuse d’Or Grand Final szervezői frappánsan reagáltak a vendéglátást is térdre kényszerítő pandémiára, hiszen a – koronavírus-járvány miatt januárról szeptemberre csúsztatott – döntőben a csapatoknak dobozos, elviteles ételeket kell alkotniuk, a Lyonban megrendezendő világverseny legdominánsabb alapanyaga pedig a paradicsom lesz.

Veres István séf és Molnár Bence commis
Veres István séf és Molnár Bence commis

Mivel a tavalyi Európa-döntőn a magyar csapat kilencedik helyezést ért el, Veres István séf és Molnár Bence commis már lázasan készülnek a csúcsgasztronómia legnagyobb presztízsértékkel bíró megmérettetésére, a Lyonig vezető úton pedig Széll Tamás, a Bocuse d’Or történetének eddigi legsikeresebb magyar séfje van segítségükre coachként.

A kétnapos döntőn 24 ország versenyez majd a Bocuse d’Or trófeáért. A 24 neves séfből álló zsűri számos szempontot figyelembe vesz a pontozásnál, a pontszám kétharmadát például a felszolgált ételek minősége határozza meg, így a magyar csapat különösen fontosnak tartja a legjobb alapanyagok kiválasztását. Miután hivatalosság vált, hogy a lyoni döntőn a paradicsomé lesz a főszerep, Veres István, Molnár Bence és Széll Tamás a Veresi Paradicsom mellett tette le a voksát.

„Hatalmas megtiszteltetés számunkra, hogy a magyar csapat a Veresi Paradicsom terményeivel kíván dolgozni izgalmas paradicsomfajtákat választottunk a versenyzéshez a világ talán legrangosabb főzőversenyén – mondta el Márkus Zsolt, a Veresi Paradicsom Kft. ügyvezetője. – Nagyon drukkolunk nekik, és száz százalékig biztosak vagyunk a sikerükben.”

A prémium paradicsomkülönlegességeket eddig is szívesen látták konyháikban a magyar Michelin-csillagos éttermek séfjei, hiszen a Veresi Paradicsom terményeit rendkívül vonzóvá teszi azok beltartalmi értéke – ásványianyag-, vitamin- és antioxidánstartalmuk és természetesen az íze. A paradicsomok minden szempontból kimagasló minősége a kitűnő vetőmag használatán túl annak is köszönhető, hogy a téli üvegházban mesterséges megvilágítással segítik a fényszegény időszak átvészelését, sötétedéskor pedig ernyők takarják el az üvegfalakat, ezáltal az őszi és téli időszakban is ugyanolyan ízletes, magas minőségű és magas tápanyagtartalmú paradicsomokhoz juthatunk, mint az ideálisnak számító nyári hónapokban. A termesztést holland szakértő és hazai biológus is segíti, így évi kétezer tonnával vannak jelen a hazai piacon, amelynek jelentős részével a téli import paradicsomot váltották ki.

"Kimondottan sikeresnek tartom az együttműködésünket a Veresi Paradicsommal, mert azt gondolom, hogy a Magyar Bocuse d’Or Akadémia értékteremtéséhez az is hozzátartozik, hogy lehetőség szerint olyan prémium hazai alapanyagokat használjunk a versenyfelkészülés során, amikkel nemzetközi viszonylatban – egy világversenyen is büszkén képviselhetjük az országunkat" – nyilatkozta Hamvas Zoltán, a Magyar Bocuse d’Or Akadémia és a Magyar Csapat Elnöke.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.