Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
Érdekességek

Csokival töltötte meg a kenyérszeletet, tojásba forgatta, kisütötte – íme a végeredmény!

A bundás kenyér sokak kedvenc reggelije, sőt, főzelékfeltétként is előszeretettel fogyasztjuk. És, ha azt mondjuk, hogy nem csak tejföllel, fokhagymásan, sajttal isteni, hanem édesen, esetleg csokival megtöltve és porcukorral meghintve is ellenállhatatlan? Hihetlen, mégis igaz!

Íme, megérkezett mindegy gyerek álma: a bundás kenyér átváltozása csodálatos csokoládés süteménnyé! Aki a gondolatától is rosszul van, hogy a bundás kenyeret édesen fogyasssza, annak azt javasoljuk, képzelje el, hogy csokikrémes amerikai palacsintát eszik, ami kívül ropog, belül puha, és finom, krémes olvadt csokoládéval van töltve! Ugye, nem is olyan rémes? Vagy, ha valaki a francia cukrászremekek rajongója, akkor képzelje, hogy ropogósra sült vajas croissant-t falatozik frissen, melegében! Remélhetőleg mostanra már a zsigeri fanyalgók szájában is összefutott a nyál, úgyhogy nem is húznánk tovább az idegszálakat, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csík (4-5 kocka egyben) csokoládé
  • 4 vastag szelet formakenyér
  • vaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A tojást elhabarjuk a tejjel, a cukorral és a vaníliaaromával.
  2. Egy éles késsel kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk a kenyérből, és mindegyikbe egy-egy vízszintes rést vágunk.
  3. A csokoládét csíkokra törjük, és óvatosan, mindegyik kenyérzsebbe csúsztatunk egyet-egyet. A megtöltött kenyérszeleteket a tojásba forgatjuk.
  4. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd amikor már elég forró, a csokival töltött kenyér mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.