Tárkonyos csirkeraguleves
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Csupacsokis brownie
Körömpörkölt csülökkel
Krémes spenótfőzelék
Zsemlegombóc
Hagymás rostélyos
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus kuglóf
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
Káposztás tészta egyszerűen
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Érdekességek

Csokival töltötte meg a kenyérszeletet, tojásba forgatta, kisütötte – íme a végeredmény!

A bundás kenyér sokak kedvenc reggelije, sőt, főzelékfeltétként is előszeretettel fogyasztjuk. És, ha azt mondjuk, hogy nem csak tejföllel, fokhagymásan, sajttal isteni, hanem édesen, esetleg csokival megtöltve és porcukorral meghintve is ellenállhatatlan? Hihetlen, mégis igaz!

Íme, megérkezett mindegy gyerek álma: a bundás kenyér átváltozása csodálatos csokoládés süteménnyé! Aki a gondolatától is rosszul van, hogy a bundás kenyeret édesen fogyasssza, annak azt javasoljuk, képzelje el, hogy csokikrémes amerikai palacsintát eszik, ami kívül ropog, belül puha, és finom, krémes olvadt csokoládéval van töltve! Ugye, nem is olyan rémes? Vagy, ha valaki a francia cukrászremekek rajongója, akkor képzelje, hogy ropogósra sült vajas croissant-t falatozik frissen, melegében! Remélhetőleg mostanra már a zsigeri fanyalgók szájában is összefutott a nyál, úgyhogy nem is húznánk tovább az idegszálakat, mutatjuk a receptet!

Hozzávalók:

  • 4 tojás
  • 1,2 dl tej
  • 5 dkg cukor
  • pár csepp vaníliaaroma
  • 1 csík (4-5 kocka egyben) csokoládé
  • 4 vastag szelet formakenyér
  • vaj a sütéshez
  • porcukor a tálaláshoz

Elkészítése:

  1. A tojást elhabarjuk a tejjel, a cukorral és a vaníliaaromával.
  2. Egy éles késsel kb. 2 cm vastag szeleteket vágunk a kenyérből, és mindegyikbe egy-egy vízszintes rést vágunk.
  3. A csokoládét csíkokra törjük, és óvatosan, mindegyik kenyérzsebbe csúsztatunk egyet-egyet. A megtöltött kenyérszeleteket a tojásba forgatjuk.
  4. Egy serpenyőben közepes lángon vajat olvasztunk, majd amikor már elég forró, a csokival töltött kenyér mindkét oldalát pár perc alatt aranybarnára sütjük. Porcukorral meghintve, még melegen tálaljuk.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.