Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Érdekességek

Csúcsgasztronómia kávéval: az első 8 csillagos vacsora Magyarországon!

Nespresso
Noha még az év elején járunk, bizton mondhatjuk, hogy a Nespresso Atelier az év egyik legizgalmasabb és legszínvonalasabb gasztronómiai eseménye volt. Február 23-26. között a Várkert Casino gasztronómiai központtá változott, Michelin-csillagos magyar és olasz sztárséfek, sommelier és kávészakértő látta vendégül a csúcsgasztronómia szerelmeseit.

Életre szóló ízélményekkel gazdagodtak, akik részt vettek a Nespresso Atelier idei négynapos rendezvénysorozatának programjain, melynek szakmai partnere a Dining Guide volt. Az Atelier csapatot Sárközi Ákos (Borkonyha), Palágyi Eszter (Costes Restaurant), Segal Viktor, Ádám Csaba (Olimpia Étterem), Barna Ádám (St. Andrea Wine & Gourmet Bar), Mészáros Ádám (Onyx Étterem), Herczeg Ágnes és Csorba Gábor borszakértők, illetve Nagy Zsolt kávészakértő alkotta. Az utolsó estén hozzájuk csatlakozott a két Michelin-csillagos La Peca tulajdonosa és vezetője, Nicola Portinari, valamint Giancarlo Perbellini – a két, majd legújabb étterméért egy újabb csillagot szerzett – Casa Perbellini tulajdonosa.

Fotó: Giancarlo Perbellini és Nicola Portinari
Fotó: Giancarlo Perbellini és Nicola Portinari
Számokban...

4 nap, 8 séf, 8 Michelin-csillag, 10 étkezés, 32 fogás, 18 bortétel, 24 féle kávé, 550 vendég – ez az idei Atelier számokban, de a kellemes emlékek száma ennek még sokszorosa lehet. A vendégek között Nespresso Club tagok és ismert közéleti személyiségek is feltűntek.

Lyon, Tokió, London, Antwerpen és Stockholm után 2016-ban rendezték meg először Magyarországon. Az Atelier francia szó, jelentése műhely, ahol a kávé és a csúcsgasztronómia találkozik.
Lyon, Tokió, London, Antwerpen és Stockholm után 2016-ban rendezték meg először Magyarországon. Az Atelier francia szó, jelentése műhely, ahol a kávé és a csúcsgasztronómia találkozik.
Sztárséfek együtt

„A séfcsapat minden tagja élvezte a közös műhelymunkát. Ritkán van alkalmunk rá, hogy ilyen sokan összejöjjünk, és hosszabb ideig együtt legyünk. A szakmai beszélgetések mellett a viccelődés sem maradt el, hiszen főzni – és persze enni – is csak jókedvűen lehet. Inspiráló volt mindannyiunk számára a lelkesedés, amivel belevágtunk a munkába, a kávé ihlette fogások tökélyre fejlesztése pedig érdekes és bátor kísérletezés volt mindannyiunk számára. Bízunk benne, hogy vendégeink maradandó élményekkel tértek haza” – foglalta össze az idei élményeket Segal Viktor, az esemény házigazdája.

Fotó (balról jobbra): Palágyi Eszter, Barna Ádám, Giancarlo Perbellini, Mészáros Ádám, Sárközi Ákos, Nicola Portinari és Volenter István
Fotó (balról jobbra): Palágyi Eszter, Barna Ádám, Giancarlo Perbellini, Mészáros Ádám, Sárközi Ákos, Nicola Portinari és Volenter István
Konyhai teendők ebéd előtt

Nem csak evésre, hanem a műhelymunkában való részvételre is alkalmuk nyílt a résztvevőknek, hiszen a séfek iránymutatásai alapján saját kezűleg segédkezhettek a fine dining fogások tálalásában.

Brunch, ebéd és vacsora adott alkalmat arra, hogy a sztárséfek a nagyérdemű elé tárják kávé ihlette fogásaikat, amelyeket hozzájuk tökéletesen passzoló magyar és külföldi borokkal, illetve kávékoktélokkal kísérhettek a gourmet vendégek.

Kávés fogások

A fogásokban a legváltozatosabb formákban jelentek meg a Grand Cru kávéőrlemények: Sárközi Ákos a marha stefánia mellé a kacsamáj bonbonhoz kávézselét készített Vanilio kávéból; Palágyi Eszter Vivalto Lungoból kreált latte gélt, és kávézselét kínált az őzgerinc mellé; Segal Viktor választása a Dulsão do Brasilra esett, amelyből kávémorzsát készített a pácolt szardínia méltó kísérőjeként. Ádám Csaba kávéhabba komponálta az Indriya from India kávét és kacsamáj paté mellé szervírozta; Barna Ádám Dharkannal készített céklapürét a szarvasgerinchez; Mészáros Ádám Cosi kávés sóval dobta fel feketegyökérrel kombinált tányérját.

Fotó: Sárközi Ákos – Marha stefánia, kacsamáj bonbon, Vanilio kávé
Fotó: Sárközi Ákos – Marha stefánia, kacsamáj bonbon, Vanilio kávé
Hazai alapanyagokból

Az olasz séfek törekedtek rá, hogy kreációkban minél több magyar alapanyagot felhasználjanak, így esett mindkettőjük választása a kacsamájra. A három csillagos Giancarlo Perbellini Rosabaya de Columbiában marinálta a májat, amit a ropogósra sült pikkelyű vörösmárna mellé kínált, a két csillagos Nicola Portinari pedig Ristrettoval dolgozott az újragondolt „Ír kávé” elkészítése során.

Segal Viktor, az esemény házigazdája
Segal Viktor, az esemény házigazdája

Brunch, ebéd és vacsora adott alkalmat arra, hogy a sztárséfek a nagyérdemű elé tárják kávé ihlette fogásaikat, amelyeket hozzájuk tökéletesen passzoló magyar és külföldi borokkal, illetve kávékoktélokkal kísérhettek a gourmet vendégek.
A Várkert Casinoban közösen alkotó Michelin-csillagos séfcsapatnak köszönhetően ez volt az első nyolc-csillagos vacsora Magyarországon. A gasztronómia fenoménjai teljes egyetértésben, barátságos hangulatban, egymást segítve dolgoztak együtt a hétfogásos vacsora elkészítésekor.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.