Roberto Linguanotto bevonult a történelemkönyvekbe, ugyanis a 70-es években másodmagával egy véletlennek köszönhetően megalkotta a tiramisút, azt a krémes olasz desszertet, mely kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb édesség a világon.
Linguanotto cukrászséfként dolgozott a Velencétől nem messze található Trevisóban, a Le Beccherie étteremben, itt találta fel a tulajdonos feleségével, Alba Campeollal közösen a tiramisút. Linguanotto elmondása szerint véletlenül jött létre a recept, ugyanis a tojás és cukor keverékébe beleesett egy adag mascarpone, az egyveleg íze pedig annyira megtetszett nekik, hogy innen egy lépés volt a kávéba mártott babapiskótás desszert megalkotása. A tiramisu 1972-ben került fel a Le Beccherie étlapjára és meghódította a világot.
Roberto Linguanotto 81 évesen, hosszan tartó betegség után vesztette életét július 28-án – számolt be róla a Washington Post.
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.