Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Mákos guba  recept
Mákos guba
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Elhunyt a világ talán legnépszerűbb desszertjének, a tiramisu a megálmodója. Roberto Linguanottót egy emberként gyászolja a Olaszország és a cukrász szakma, ugyanis egy olyan mester távozott, aki kétségtelenül meghatározta a desszertek világát.

Roberto Linguanotto bevonult a történelemkönyvekbe, ugyanis a 70-es években másodmagával egy véletlennek köszönhetően megalkotta a tiramisút, azt a krémes olasz desszertet, mely kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb édesség a világon.

A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette

Linguanotto cukrászséfként dolgozott a Velencétől nem messze található Trevisóban, a Le Beccherie étteremben, itt találta fel a tulajdonos feleségével, Alba Campeollal közösen a tiramisút. Linguanotto elmondása szerint véletlenül jött létre a recept, ugyanis a tojás és cukor keverékébe beleesett egy adag mascarpone, az egyveleg íze pedig annyira megtetszett nekik, hogy innen egy lépés volt a kávéba mártott babapiskótás desszert megalkotása. A tiramisu 1972-ben került fel a Le Beccherie étlapjára és meghódította a világot.

Roberto Linguanotto 81 évesen, hosszan tartó betegség után vesztette életét július 28-án – számolt be róla a Washington Post.

ÍME AZ EREDETI TIRAMISU RECEPTJE VIDEÓN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.