Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus csülök pékné módra recept
Klasszikus csülök pékné módra
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Elhunyt a világ talán legnépszerűbb desszertjének, a tiramisu a megálmodója. Roberto Linguanottót egy emberként gyászolja a Olaszország és a cukrász szakma, ugyanis egy olyan mester távozott, aki kétségtelenül meghatározta a desszertek világát.

Roberto Linguanotto bevonult a történelemkönyvekbe, ugyanis a 70-es években másodmagával egy véletlennek köszönhetően megalkotta a tiramisút, azt a krémes olasz desszertet, mely kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb édesség a világon.

A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette

Linguanotto cukrászséfként dolgozott a Velencétől nem messze található Trevisóban, a Le Beccherie étteremben, itt találta fel a tulajdonos feleségével, Alba Campeollal közösen a tiramisút. Linguanotto elmondása szerint véletlenül jött létre a recept, ugyanis a tojás és cukor keverékébe beleesett egy adag mascarpone, az egyveleg íze pedig annyira megtetszett nekik, hogy innen egy lépés volt a kávéba mártott babapiskótás desszert megalkotása. A tiramisu 1972-ben került fel a Le Beccherie étlapjára és meghódította a világot.

Roberto Linguanotto 81 évesen, hosszan tartó betegség után vesztette életét július 28-án – számolt be róla a Washington Post.

ÍME AZ EREDETI TIRAMISU RECEPTJE VIDEÓN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.