Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Az eredeti Baklava  recept
Az eredeti Baklava
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Csülkös bableves, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Minestrone recept
Minestrone
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Elhunyt a világ talán legnépszerűbb desszertjének, a tiramisu a megálmodója. Roberto Linguanottót egy emberként gyászolja a Olaszország és a cukrász szakma, ugyanis egy olyan mester távozott, aki kétségtelenül meghatározta a desszertek világát.

Roberto Linguanotto bevonult a történelemkönyvekbe, ugyanis a 70-es években másodmagával egy véletlennek köszönhetően megalkotta a tiramisút, azt a krémes olasz desszertet, mely kétségtelenül az egyik, ha nem a legnépszerűbb édesség a világon.

A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette
A tiramisu a világ egyik legnépszerűbb desszertje lett /Fotó: Mindmegette

Linguanotto cukrászséfként dolgozott a Velencétől nem messze található Trevisóban, a Le Beccherie étteremben, itt találta fel a tulajdonos feleségével, Alba Campeollal közösen a tiramisút. Linguanotto elmondása szerint véletlenül jött létre a recept, ugyanis a tojás és cukor keverékébe beleesett egy adag mascarpone, az egyveleg íze pedig annyira megtetszett nekik, hogy innen egy lépés volt a kávéba mártott babapiskótás desszert megalkotása. A tiramisu 1972-ben került fel a Le Beccherie étlapjára és meghódította a világot.

Roberto Linguanotto 81 évesen, hosszan tartó betegség után vesztette életét július 28-án – számolt be róla a Washington Post.

ÍME AZ EREDETI TIRAMISU RECEPTJE VIDEÓN! >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.