A C-vitaminban és folsavban dús ételek segítenek a gyulladások csökkentésében és bizonyítottan enyhítik az allergiás tüneteket. A citrom pedig rendkívül gazdag C-vitaminban, mint ahogy más citrusfélék is, például a narancs vagy a grapefruit.
A hagyma és a fokhagyma nem csak a vírusok ellen véd. A hagymafélékben lévő anyagok antihisztaminként működnek, és hatékonyan enyhítik az allergia tüneteit is.
Nem csak hogy egészséges, de az allergiával is hatékonyan felveszi a versenyt. Használhatod levesek és köretek ízesítésére, de akár önmagában is érdemes rágcsálni a zöldjét a tünetek megszüntetése céljából.
Remek immunerősítő hatásával felkészíti a szervezetet az allergiaszezonra, ráadásul még finom is! Fogyaszthatod önmagában, de akár lekvár, vagy szörp formában is.
Kétféle módon is a segíthet az allergiaszezonban. Magas C-vitamin tartalma enyhíti az allergia tüneteit, valamint segít kitisztítani az eldugult légutakat. Szintén sokféleképpen fogyasztható.
A káposzta karotinjai azonnali segítséget nyújtanak az allergiás tünetek kezelésében. A hatás fokozása érdekében pároljuk meg egy kis olíva olajon, majd fűszerezzük is kedvünk szerint.
A kelkáposzta az allergia egyik legnagyobb ellensége, a brokkolihoz hasonlóanfejti ki a hatását, illetve olyan pigmenteket tartalmaz, amelyek jelentősen csökkentik az allergia tüneteit. Rágcsálhatjuk magában, vagy fogyaszthatjuk például salátában, főzelékként vagy sütve is.
Bár nem igazán mondható ételnek, viszont nagy hatékonysággal veszi fel a harcot az allergiás tünetekkel szemben, érdemes tehát ebben az időszakban csalánkapszulát szedni vagy csalánteát fogyasztani.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.