A 2019-es listán a magyar éttermek közül a legjobb helyezést a két Michelin-csillagos Onyx érte el 83 ponttal - írja a Forbes. A Costes 80,50 pontos, a Borkonyha és az encsi Anyukám Mondta pedig 80-80 pontot értek el. A listára egyébként minimum 80,00 ponttal lehetett felkerülni.
A listát a párizsi, három Michelin-csillagos Guy Savoy (99,75 pont) már harmadik éve vezeti. Őt követi a New York-i Le Bernardin (szintén 99,75 ponttal), a párizsi Alain Ducasse au Plaza Athénée (99,50 pont) pedig feljött a harmadik helyre. Negyedik helyen a spanyolországi Martín Berasategui (99,50 pont), ötödik helyen pedig a japán Matsukawa végzett (99,50 pont).
A legjobb 1000-be egyébként 20 osztrák, 9 szlovén, 6 horvát és egy cseh étterem került be, viszont nem díjaztak egy szlovák vagy román éttermet sem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.