Frida Kahlo nehéz sorsú festőnő nem csak a műveivel, hanem az egész életútjával lenyűgöz minket. Hatalmas erő, küzdés és élni akarás jellemezte, de emellett különleges kapcsolatot ápolt a halállal is. „Merj élni, meghalni bárki tud!” - hangzik egyik híres mondata.
A történetét több könyv, film és színdarab is feldolgozta. Francisco G. Haghenbeck: Frida füveskönyve című regénye is nagyon izgalmas, Frida eltűnt fekete noteszére épít, a fejezetek végét pedig Frida életének stációit jelezve receptekkel zárja, melyek a festőnő konyhájában születhettek.
“Valahányszor külföldre utazom, az hiányzik legjobban Mexikóból, hogy a fahéjas kávé meg a serpenyőben sült finom reggeli ízére kelhessek fel. Ez jelenti az új nap kezdetét, és vele az előző nap csodájának emlékezetét” – olvasható a könyvben Frida Kahlo reggelijével kapcsolatban és egy recept is társul a sorokhoz.
1/2 csésze olaj
4 db tojás
4 db tortilla
2 főtt paradicsom
1 csipetnyi oregánó
1 vagy 2 lángon sütött árbol chili
1 ek karikára vágott hagyma
1/4 tk egészen apróra vágott fokhagyma
A paradicsomot összekeverjük az oregánóval, chilivel, fokhagymával, sóval és egy kevés vízzel. A tortillákat megforgatjuk a forró olajban, hogy kissé megpuhuljanak, de nem hagyjuk, hogy megpiruljanak. A tojásokat külön, kettesével megsütjük a forró olajban, óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. A tortillákat a tányérokra tesszük, arra jön a tükörtojás, és az egészre ráöntjük a még meleg paradicsomszószt. Végül pedig hozzáadjuk a karikára vágott hagymát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.