Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Mákos guba  recept
Mákos guba
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Ünnepi francia pirítós recept
Ünnepi francia pirítós
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Most megtudhatod, mi hiányzott a legjobban Frida Kahlonak, a zseniális festőművésznek és ikonnak, amikor külföldre utazott és azt is, milyen egy igazi mexikói reggeli.

Frida Kahlo nehéz sorsú festőnő nem csak a műveivel, hanem az egész életútjával lenyűgöz minket. Hatalmas erő, küzdés és élni akarás jellemezte, de emellett különleges kapcsolatot ápolt a halállal is. „Merj élni, meghalni bárki tud!” - hangzik egyik híres mondata.

A történetét több könyv, film és színdarab is feldolgozta. Francisco G. Haghenbeck: Frida füveskönyve című regénye is nagyon izgalmas, Frida eltűnt fekete noteszére épít, a fejezetek végét pedig Frida életének stációit jelezve receptekkel zárja, melyek a festőnő konyhájában születhettek.

“Valahányszor külföldre utazom, az hiányzik legjobban Mexikóból, hogy a fahéjas kávé meg a serpenyőben sült finom reggeli ízére kelhessek fel. Ez jelenti az új nap kezdetét, és vele az előző nap csodájának emlékezetét” – olvasható a könyvben Frida Kahlo reggelijével kapcsolatban és egy recept is társul a sorokhoz.

Hozzávalók:

1/2 csésze olaj
4 db tojás
4 db tortilla
2 főtt paradicsom
1 csipetnyi oregánó
1 vagy 2 lángon sütött árbol chili
1 ek karikára vágott hagyma
1/4 tk egészen apróra vágott fokhagyma

Elkészítés:

A paradicsomot összekeverjük az oregánóval, chilivel, fokhagymával, sóval és egy kevés vízzel. A tortillákat megforgatjuk a forró olajban, hogy kissé megpuhuljanak, de nem hagyjuk, hogy megpiruljanak. A tojásokat külön, kettesével megsütjük a forró olajban, óvatosan, hogy a sárgájuk egyben maradjon. A tortillákat a tányérokra tesszük, arra jön a tükörtojás, és az egészre ráöntjük a még meleg paradicsomszószt. Végül pedig hozzáadjuk a karikára vágott hagymát.

MOGYORÓVAJAS-BACONÖS SZENDVICS ÉS FASÍRT TÜKÖRTOJÁSSAL: DÖBBENET MIT EVETT ELVIS REGGELIRE! >>>
BIZARR ÉTKEZÉSI SZOKÁSA VOLT MARILYN MONROE-NAK >>>
BURRITO, WRAP ÉS QUESADILLA - GYORS ÉS EGYSZERŰ FOGÁSOK TORTILLÁBÓL - VÁLOGATÁS >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.