Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Vadas marha
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Babgulyás
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Tojásos nokedli fejes salátával
Hagymás rostélyos
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Klasszikus stíriai metélt
Kijevi csirkemell rizibizivel
Káposztás tészta egyszerűen
Csupacsokis brownie
Kapros tökfőzelék virslivel
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Dubarry-csirkemell
Érdekességek

Idén más lesz a karácsony II. Erzsébetnél - ez lesz a menü!

II. Erzsébet királynő
Homár, kaviár, libamáj, vagyis méregdrága gasztroluxustól roskadozó asztalokat képzel maga elé az egyszerű földi halandó, ha a brit királyi család karácsonyi menüjére gondol. A valóság, azonban, II. Erzsébetéknél ennél jóval egyszerűbb, puritánabb, már-már unalmasnak mondható.

A karácsonyi szezon közeledtével briteknél rendre előkerül a kérdés: hogy vajon hogyan töltik az ünnepeket a királyi család tagjai, mi lesz a menü és a menetrend?

Idén biztosan más lesz, mint eddig, hiszen II. Erzsébetnek az első karácsonya lesz Fülöp herceg nélkül. Az idén áprilisban elhuny edinburgh-i herceg, közös életük során csak egyszer, 1956 karácsonyán volt távol, ekkor Erzsébet a Sandringham-házban maradt, ahol apja, VI. György haláláig minden karácsonyt töltött. Amikor Fülöp tavaly kórázba került, karácsony napján reggel 8:49-kor akkor is kiengedték, hogy feleségével tölthesse az ünnepet.

A királyi család tehát idén visszatér a Sandringham-házba, ahol tavaly, a COVID-helyzet miatt csak a királyi pár tartózkodott december 25-én, és végre megtarthatják a közös ebédet és vacsorát. Darren McGrady, a királynő korábbi szakácsa elárulta, hogy milyen menüt szolgálnak fel az ünnepi asztalra.

"Igazából unalmasak, ha ünneplésről van szó. Minden évben ugyanaz a menü: pulyka. Ilyenkor három pulykát készítettünk a királynőnek és családjának, amit a királyi ebédlőben szolgáltunk fel; egyet a gyerekeknek, külön, akik ilyenkor sem étkezhetnek a szüleikkel és nagyszüleikkel közösen; és még jópárat a körülbelül száz alkalmazottnak. A pulykát krumplipürével és sült krumplival, gesztenyés vagy zsályás-hagymás töltelékkel, áfonyaszósszal és kenyérmártással tálalták" - árulta el a Mirrornak McGrady, aki mára az Egyesült Államokban él, és szívesen mesél a nagyközönségnek a királyi ház étkezési szokásairól, kedvenc ételeiről vagy épp arról, mi az, amit soha nem ennének meg.

"Másnap a karácsonyi mise után, ebédre garnélát, homárt, pulykát ettek sárgarépával, burgonyával, paszternákkal, kelbimbóval. A desszert pedig a hagyományos, házi készítésű karácsonyi puding volt, amit magyalággal díszítve, brandys vajjal leöntve kínáltunk, és azt tálaláskor meg is gyújtottuk"- mesélte a volt szakács.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.