Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin recept
Sütőtökös-csokis halloweeni muffin
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal recept
Francia hagymaleves sajtos pirítóssal
Puncstorta  recept
Puncstorta
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Érdekességek

Ezzel a trükkel az átlagos sörből pillanatok alatt prémium minőségű lesz

sör /Fotó: Shutterstock
Egy új, egyre népszerűbbé váló internetes trendnek köszönhetően az átlagos sört is csúcskategóriássá változtathatjuk egy pillanat alatt. Az alapötlet egyszerű: egy kevésbé ízes sör aljába valamilyen fermentált savanyúságot helyezve az ízek drámai változása tapasztalható. A módszer titka az erjesztés során kialakuló aromákban keresendő.

Erjesztett ízelemek hozzáadása szinte bármely ital ízét fokozhatja. Jó példa erre a Martini is, amiben az olajbogyó sóban és ecetben történő erjesztése tökéletesen kiegészíti az ital ízvilágát. Ugyanez az elv érvényesül a sörnél is, amikor egy könnyű, kevésbé karakteres lagert próbálunk feldobni. Tehát, ha egy egyszerűbb lager kerül a kezünkben, azt pillanatok alatt magasabb szintre emelhetünk, ha savanyúsággal vagy annak levéből néhány cseppet hozzáadunk - írja a Finedininglovers.

Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock
Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock

Változnak a sörfogyasztási szokások

Egy a közelmúltban elvégzett EU-s felmérés szerint tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak, mint az azt megelőző évben. Ez annyit jelent, hogy már nem az erős, illetve magasabb alkoholtartalmú darab kerül a kosarunkba, hanem a könnyedebb, lágyabb típusú sörök iránt növekszik a kereslet.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.