Madártejszelet recept
Madártejszelet
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mákos guba  recept
Mákos guba
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Minestrone recept
Minestrone
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Ezzel a trükkel az átlagos sörből pillanatok alatt prémium minőségű lesz

sör /Fotó: Shutterstock
Egy új, egyre népszerűbbé váló internetes trendnek köszönhetően az átlagos sört is csúcskategóriássá változtathatjuk egy pillanat alatt. Az alapötlet egyszerű: egy kevésbé ízes sör aljába valamilyen fermentált savanyúságot helyezve az ízek drámai változása tapasztalható. A módszer titka az erjesztés során kialakuló aromákban keresendő.

Erjesztett ízelemek hozzáadása szinte bármely ital ízét fokozhatja. Jó példa erre a Martini is, amiben az olajbogyó sóban és ecetben történő erjesztése tökéletesen kiegészíti az ital ízvilágát. Ugyanez az elv érvényesül a sörnél is, amikor egy könnyű, kevésbé karakteres lagert próbálunk feldobni. Tehát, ha egy egyszerűbb lager kerül a kezünkben, azt pillanatok alatt magasabb szintre emelhetünk, ha savanyúsággal vagy annak levéből néhány cseppet hozzáadunk - írja a Finedininglovers.

Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock
Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock

Változnak a sörfogyasztási szokások

Egy a közelmúltban elvégzett EU-s felmérés szerint tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak, mint az azt megelőző évben. Ez annyit jelent, hogy már nem az erős, illetve magasabb alkoholtartalmú darab kerül a kosarunkba, hanem a könnyedebb, lágyabb típusú sörök iránt növekszik a kereslet.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.