Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Rántott karfiol recept
Rántott karfiol
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Mákos guba  recept
Mákos guba
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Érdekességek

Ezzel a trükkel az átlagos sörből pillanatok alatt prémium minőségű lesz

sör /Fotó: Shutterstock
Egy új, egyre népszerűbbé váló internetes trendnek köszönhetően az átlagos sört is csúcskategóriássá változtathatjuk egy pillanat alatt. Az alapötlet egyszerű: egy kevésbé ízes sör aljába valamilyen fermentált savanyúságot helyezve az ízek drámai változása tapasztalható. A módszer titka az erjesztés során kialakuló aromákban keresendő.

Erjesztett ízelemek hozzáadása szinte bármely ital ízét fokozhatja. Jó példa erre a Martini is, amiben az olajbogyó sóban és ecetben történő erjesztése tökéletesen kiegészíti az ital ízvilágát. Ugyanez az elv érvényesül a sörnél is, amikor egy könnyű, kevésbé karakteres lagert próbálunk feldobni. Tehát, ha egy egyszerűbb lager kerül a kezünkben, azt pillanatok alatt magasabb szintre emelhetünk, ha savanyúsággal vagy annak levéből néhány cseppet hozzáadunk - írja a Finedininglovers.

Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock
Az erjesztett savanyúság jót tesz az átlagos sörrel /Fotó: Shutterstock

Változnak a sörfogyasztási szokások

Egy a közelmúltban elvégzett EU-s felmérés szerint tavaly húsz százalékkal több alkoholmentes és alacsony alkoholtartalmú sört gyártottak, mint az azt megelőző évben. Ez annyit jelent, hogy már nem az erős, illetve magasabb alkoholtartalmú darab kerül a kosarunkba, hanem a könnyedebb, lágyabb típusú sörök iránt növekszik a kereslet.

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.