Babgulyás
Csupacsokis brownie
Dubarry-csirkemell
Kínai szezámmagos csirke
Hagymás rostélyos
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Zsemlegombóc
Mákos guba
Mézes-mustáros csirkemell
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Krémes spenótfőzelék
Klasszikus stíriai metélt
Finomfőzelék
Vadas marha
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Káposztás tészta egyszerűen
Tárkonyos csirkeraguleves
Érdekességek

Ezzel az étellel várják haza az olimpikon Liu testvéreket

Liu testvérek
A fiúk most egy kicsit lazítanak a szigorú étrendjükön, a család a kedvenc ételükkel várja őket haza.

Ma tér haza Pekingből Liu Shaolin Sándor és Liu Shaoang, a gyorskorcsolyázó testvérpár, akik összesen 4 érmet szereztek a téli olimpián. Liu Shaoang egy arany és két bronz éremmel, Liu Shaolin Sándor pedig egy bronz éremmel büszkélkedhet.

Mivel a fiúk az olimpia előtt hetekig el voltak zárva, így hosszú idő után ma találkozhatnak először a szeretteikkel. A találkozóra pedig a család is készül, a Bors információi szerint a kedvenc ételükkel, marhalábszár-pörkölttel várják haza a testvérpárt.

Forrás: MTI
Forrás: MTI

Hosszú pihenésre azonban még nem lesz lehetőségük, mivel márciusban Montrealban lesz a világbajnokság, ahol még sikeresen szeretnének szerepelni. „Ezután visszatérünk Kínába, többek között azért, hogy a szponzorunkkal egyeztessünk. Ezt követően jöhet a szokottnál hosszabb vakáció” - mondta az aranyérme megszerzése után Liu Shaoang.

Ha ti is megkívántátok a marhapörköltet, a következő recepttel nem lőhettek mellé!

MARHAPÖRKÖLT recept

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 30 dkg vöröshagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 ek pirospaprika
  • bors
  • 2 dl vörösbor
  • 1 kk kömény
  • 1 db zöldpaprika
  • 1 db paradicsom
  • 1 csipet kakukkfű
  • 1 csipet majoránna

Elkészítése:

1. A marhahúst megtisztítjuk, szárazra töröljük, és közepes kockákra vágjuk.

2. A hagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és 5 evőkanál olajon aranysárgára pirítjuk. Ekkor felöntjük kevés vízzel, és újból zsírjára sütjük. Közben megsózzuk.

3. A húst a hagymára dobjuk, és erős tűzön fehéredésig sütjük. Mikor kicsit levet engedett, mehet bele a pirospaprika, a kömény és két gerezd zúzott fokhagyma.

4. A zöldpaprikát kimagozzuk, apró kockákra vágjuk, és a pörköltbe tesszük. Kevés vizet öntünk hozzá, és megsózzuk. Hagyjuk főni, közben megsózzuk, megborsozzuk. Félidőben megfűszerezzük a kakukkfűvel és majorannával, de épp csak egy csipetnyit adunk hozzá.

5. Mikor kb. 1 óra múlva a hús félpuha, hozzáadjuk a felkockázott, meghámozott paradicsomot és a vörösbort is, és barnásra főzzük. A legvégén még egyszer ízesítjük zúzott fokhagymával és köménnyel.

6. Amikor zamatos, fűszeres, barnás és sűrű, az étel elkészült. A vörösboros marhapörköltet főtt krumplival vagy nokedlivel kínáljuk.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.