A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Joghurtos kanalas fánk recept
Joghurtos kanalas fánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Profiterol alaprecept recept
Profiterol alaprecept
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Nagy-Britannia egyik legfiatalabb cégtulajdonosát a vásárlók gyakran összetévesztik a személyzettel, ugyanis egyáltalán nem gondolnak arra, hogy itt bizony ő a főnök.

A 18 éves Chloe Frost tavaly októberben nyitotta meg a Baking Suite nevű kávézóját. Ez már önmagában is éppen elég nagy teljesítmény, ám ezzel a fiatal lány egy másik álma is teljesült. Chloe ugyanis nagyon szeret süteményeket készíteni, amit a kávézójában meg is tud valósítani.

Chloe Frost még csak 18 éves, de már saját kávézója van / Fotó: Northfoto
Chloe Frost még csak 18 éves, de már saját kávézója van / Fotó: Northfoto

Álomból valóság

„Mindig is szerettem sütni, a hatodik osztály után kezdtem el ünnepi tortákat készíteni, amiket kezdetben az Instagramon árultam” – mondta Chloe, aki már akkor is azon törte a fejét, hogyan cserélhetné le a virtuális értékesítést valóságos üzletre. Nos, amint látjuk, erre nem is olyan sokat kellett várnia.

„A főnök én vagyok”

„Sokan meglepődnek azon, hogy én irányítom ezt a helyet. Vannak, akik tőlem kérdezik, hol a főnök. Erre én azt válaszolom: a főnök én vagyok. Az emberek ezen mindig meglepődnek, ugyanakkor elismernek és támogatnak is egyben” – mesélte tapasztalatait Chloe.

A fiatal lány szívesen készít süteményeket / Fotó: Northfoto
A fiatal lány szívesen készít süteményeket / Fotó: Northfoto

Sikeresen üzemel

A Baking Suite reggelit, ebédet és egy sor finom édességet is kínál a vendégeknek. A fiatal tulajdonosnak jelenleg két alkalmazottja van – egy barista és egy séf –, ám idővel majd nagyobb csapatot szeretne, de szerinte ezt csak lépésről, lépésre lehet megvalósítani.

Chloe úgy érzi, hogy a kávézója eddig jól ment, mi sem bizonyítja ezt jobban, minthogy a hely már most is számos törzsvendéggel büszkélkedhet. Bár a lány jelenleg nem vesz fel fizetést, a kávézó bevétele fedezi a bérleti díjat, a személyzet bérét, valamint az egyéb kiadásokat.

Biztató üzenet

Chloe arra biztatja a fiatalokat, hogy kövessék az álmaikat, de csak akkor, ha valóban felkészültek a kemény munkára, mert ezt csak szenvedéllyel lehet csinálni, ami sok energiát és időt igényel. „Számomra az jelenti az igazi örömöt, ha egész nap süthetem a süteményeket és cseveghetek a vásárlóimmal. Nekem ez volt a nagy vágyam, amit meg is valósítottam” – vallotta be a „főnök”.

Borítókép: Northfoto

Ajánljuk még:

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.