A Konyhafőnök-győztes, több szakácskönyvet is jegyző Gáspár Beától megszokhattuk, hogy ami az ő konyhájából kikerül, az csakis valami ínycsiklanó finomság lehet. Most sem volt ez másképp: a hétvégén Bea asszony, a farsangi szezon záróakkordjaként, képviselőfánkot készített, de nem is akármilyet: az égetett tésztás sütemény tölteléke ezúttal nem a hagyományos, vaníliás angolkrém volt, hanem egy pisztáciás-mascarponés álom, tejszínhabbal megkoronázva.
Nézzük Bea receptjét!
Az égetett tésztához:
200 g víz
200 g étolaj
200 g liszt
csipet só
csipet cukor
6 db tojás
A pisztáciakrémhez:
200 g pisztáciapaszta
500 g mascarpone
100 g porcukor
250 g tejszín
Elkészítése:
„Itt a tészta a hangsúlyos, ha azt jól elkészítjük, bármilyen töltelék, akár sós is, mehet bele!" - zárja a posztját Gáspár Bea.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.