Sárgaborsóleves füstölt hússal
Finomfőzelék
Babgulyás
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Tojásos nokedli fejes salátával
Tárkonyos csirkeraguleves
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Csupacsokis brownie
Klasszikus kuglóf
Kínai szezámmagos csirke
Káposztás tészta egyszerűen
Epres blondie
Kapros tökfőzelék virslivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Vadas marha
Klasszikus grízgaluska leves
Érdekességek

Képviselőfánk, ahogy Gáspár Bea készíti – a krém olyan, hogy megőrülsz!

Gáspár Bea
Gáspár Bea a hétvégén káprázatos képviselőfánkot készített, aminek nemcsak a fotóját, de a receptjét is megosztotta az Instagramon. Ahogy azt Bea asszonytól megszokhattuk, csavart egyet a hagyományos recepten, és a klasszikus angolkrém helyett pisztáciakrémet töltött az égetett tésztából formázott gombócokba.

A Konyhafőnök-győztes, több szakácskönyvet is jegyző Gáspár Beától megszokhattuk, hogy ami az ő konyhájából kikerül, az csakis valami ínycsiklanó finomság lehet. Most sem volt ez másképp: a hétvégén Bea asszony, a farsangi szezon záróakkordjaként, képviselőfánkot készített, de nem is akármilyet: az égetett tésztás sütemény tölteléke ezúttal nem a hagyományos, vaníliás angolkrém volt, hanem egy pisztáciás-mascarponés álom, tejszínhabbal megkoronázva.

Nézzük Bea receptjét!

Hozzávalók Gáspár Bea pisztáciakrémes képviselőfánkjához:

Az égetett tésztához:
200 g víz
200 g étolaj
200 g liszt
csipet só
csipet cukor
6 db tojás

A pisztáciakrémhez:
200 g pisztáciapaszta
500 g mascarpone
100 g porcukor
250 g tejszín


Elkészítése:

  1. A vízben elkezdjük melegíteni az olajat, egészen addig, míg az olaj elkezd pattogni. Ekkor beletesszük a lisztet, a sót és a cukrot. Addig kevergetjük, amíg jó resztelt állaga nem lesz!
  2. Egy másik edényben, vagy a robotgép keverőtáljában kihűtjük. Ha kihűlt, akkor egyenként adagoljuk hozzá az egész tojásokat, miközben a géppel folyamatosan keverjük a tésztát. Szép, homogén tésztát kell kapnunk, amit a habzsákból a sütőpapírral bélelt tepsibe nyomkodunk.
  3. Ha nincs gőzös sütőnk, akkor a tésztákat kicsit vízzel lespricceljük, majd 200-210 fokra előmelegitett sütőben, légkeveréses módban megsütjük. A sütés végén a sütőajtót nem szabad kinyitni, mert összeesnek a fánkok! Kb. 12-15 perc a sütési idő, de ez sütőfüggő.
  4. Ha megsültek – ezt onnan tudjuk, hogy a fánkok repedései is aranybarnák –, akkor a sütőajtót csak résnyire nyitjuk ki, és így hagyjuk hűlni a sütőben a fánkokat, kb. 8-10 percig, hogy a hirtelen hideg levegőtől ne essenek össze.
  5. A krém hozzávalóit egynemű krémmé keverjük, a tejszínt habbá verjük.
  6. A kihűlt fánkok tetejét levágjuk, majd betöltjük a krémmel és a habbal.

„Itt a tészta a hangsúlyos, ha azt jól elkészítjük, bármilyen töltelék, akár sós is, mehet bele!" - zárja a posztját Gáspár Bea.

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.