Coronation quiche, azaz koronázási pite – ezt az ételt választotta Kamilla és Károly a nagy nap éltelének. A recept már a királyi család hivatalos honlapján is megtalálható, és szinte biztosra vehetjük, hogy nemcsak a nyilvános rendezvények menüjében kap helyet a finom pite, hanem családok százai is elkészítik majd.
Az egyetlen bökkenő az omlós tésztaágyon elhelyezett, feltétekkel gazdagon megpakolt és tejszínes tojással összesütött lepénnyel, hogy egy francia étel – igaz, legalább a töltelék cheddart, azaz brit sajtot tartalmaz. Úgy tűnik, hogy Károly király figyelmen kívül hagyta a korábbi történelmi ellenségeskedést, amikor Mark Flanagennel, a királyi pár főszakácsával közösen kiválasztotta ezt az ételt.
A tésztához:
A töltelékhez:
1953-ban, II. Erzsébet koronázása alkalmából szintén volt koronázási étel, mégpedig currys csirke. Ez sem volt 100%-ig brit, de mivel India a brit nemzetközösség tagja, így ez a döntés kisebb felzúdulást váltott ki az alattvalókból, mint most III. Károly választása.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.