Tárkonyos csirkeraguleves
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Farsangi szalagos fánk
Krémes spenótfőzelék
Körömpörkölt csülökkel
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus stíriai metélt
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Klasszikus grízgaluska leves
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Rakott zöldbab darált hússal
Kínai szezámmagos csirke
Tojásos nokedli fejes salátával
Epres blondie
Finomfőzelék
Káposztás tészta egyszerűen
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Zsemlegombóc
Vadas marha
Hosszú Katinkától nem kell megkérdezni, hogy mit főzzek kislányom, ha hazajössz. Ha a háromszoros olimpiai bajnok úszó hazalátogat Bajára, akkor a bajai halászlé biztosan az étlapon van.

Sokan szeretik, de hiába tűnik egyszerűnek, nem mindenki tudja jól elkészíteni a híres bajai halászlevet. Hosszú István, a háromszoros olimpiai, hétszeres világ- és tizennégyszeres Európa-bajnok úszónő Hosszú Katinka édesapja árulta el a tökéletes halászlé titkát.

- Az én drága édesapám halászként dolgozott, ezért hetente legalább kétszer-háromszor ettünk halat valamilyen formában. A halászleve nagyon finom volt, ő is az ősöktől tanulta. Nem véletlen, hogy a Hosszú családban mindenkinek ez a kedvenc étele. Ha Katinka bármikor hazajön, a halászlé biztosan az étlapon van, sőt ha mi megyünk hozzá Budapestre, mindig viszek halat és az udvaron főzünk egy igazi bajai halászlevet - mondta Hosszú István.

Katinka édesapja a bajai Hotel Elizabethben készített halászlé főzése közben elmondta, hogy Baján azt vallják, hogy az embernek a halászlé miatt van öt ujja. Csak öt dolog kell ugyanis hozzá: hal, víz, hagyma, paprika, só.

Hosszú István a titkos családi receptet is elárulta.

- Három-négy órával a főzés előtt megpucolom és lesózom a halat, így elég puha lesz a hús, de nem fő szét. Először annyiszor 1,2 liter vizet öntök a bográcsba, ahány kiló halat főzök, aztán beledarabolok vagy öt fej vöröshagymát. Ha ez elkezd forrni, belemegy a hal és a pirospaprika is. Bő félórát főzöm, és ha jól összeállt a lé, beállítom a sósságot. Mi külön esszük a levet és a halat, a gyufatésztát pedig külön főzzük a hallétől" - mondta Hosszú István, aki azt tanácsolta, hogy mielőtt valaki nekiáll, mindenképp kóstolja meg az eredetit Baján.

DUNAI, TISZAI, BALATONI - ITT A 3 EREDETI HALÁSZLÉRECEPT >>>

BAJAI (DUNAI) HALÁSZLÉ >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.