Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Rakott zöldbab darált hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Klasszikus kuglóf
Vadas marha
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Kijevi csirkemell rizibizivel
A legfinomabb sajtos-tejfölös lángos
Dubarry-csirkemell
Kapros tökfőzelék virslivel
Tojásos nokedli fejes salátával
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Körömpörkölt csülökkel
Zsemlegombóc
Dödölle - az eredeti recept
Klasszikus stíriai metélt
Érdekességek

Így lesz tökéletes, habkönnyű a túrógombóc - Széll Tamás 3 egyszerű trükkje

 Sárgabarackos túrógombóc
A magyar konyha alapeleme a túrógombóc, már csak azért is, mert az a fajta rögös túró, amiből ez készül, egy valódi hungarikum, ilyet csak nálunk készítenek a világon. Bár nagyon egyszerű étel. mégis könnyen eltolható - ám most Széll Tamás séf elárulta, mi a titka a habkönnyű, nagyi-féle túrógombócnak.

"Szerintem a túrógombóc az, amit nem lehet érzésre összeállítani, kell hozzá egy nagyon pontos receptúra" - kezdi a tökéletes túrógombócról szóló értekezését Széll Tamás séf - "de persze, ha ez megvan, még bőven lehetnek buktatók."

A Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje a Petőfi Rádióban, a Főmenü című főzős műsora kapcsán beszélt arról, hogyan lesz habkönnyű és finom a magyarok egyik kedvenc desszertje.

A tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít
A tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít

"A jó túrógombócnak, elsősorban a jó túró a titka. Nem szabad, hogy túl savós legyen - ami teljesen természetes dolog ha ezt látjuk, előző este tegyük egy szűrőbe vagy konyharuhába, és had csepegjen ki belőle a felesleg egy éjszaka alatt" - javasolta.

"A túrót át kell törni, hogy bele tudjon kapaszkodni a tojás és a gríz" - folytatta, hozzátéve: "a tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít. Nagyon jó, és fontos, hogy ne essen szét, de azért ne is pattanjon le a falról! Ki kell balanszírozni, az a lehető legkevesebb mennyiségű búzadarát, amivel már nem hullik szét a gombóc."

Ha érdekel, itt megtalálod Széll Tamás saját fejlesztésű, a STAND 25-ben is felszolgált túrógombócának a pontos receptúráját!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.