Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
Mézeskalácsos kuglóf recept
Mézeskalácsos kuglóf
Kókuszgolyó pofonegyszerűen recept
Kókuszgolyó pofonegyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Klasszikus töltött káposzta recept
Klasszikus töltött káposzta
Klasszikus kocsonya recept
Klasszikus kocsonya
Pozsonyi kifli recept
Pozsonyi kifli
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Fanta szelet egyszerűen recept
Fanta szelet egyszerűen
A legjobb palacsintatészta recept
A legjobb palacsintatészta
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Érdekességek

Így lesz tökéletes, habkönnyű a túrógombóc - Széll Tamás 3 egyszerű trükkje

 Sárgabarackos túrógombóc
A magyar konyha alapeleme a túrógombóc, már csak azért is, mert az a fajta rögös túró, amiből ez készül, egy valódi hungarikum, ilyet csak nálunk készítenek a világon. Bár nagyon egyszerű étel. mégis könnyen eltolható - ám most Széll Tamás séf elárulta, mi a titka a habkönnyű, nagyi-féle túrógombócnak.

"Szerintem a túrógombóc az, amit nem lehet érzésre összeállítani, kell hozzá egy nagyon pontos receptúra" - kezdi a tökéletes túrógombócról szóló értekezését Széll Tamás séf - "de persze, ha ez megvan, még bőven lehetnek buktatók."

A Michelin-csillagos Stand 25 tulajdonosa és séfje a Petőfi Rádióban, a Főmenü című főzős műsora kapcsán beszélt arról, hogyan lesz habkönnyű és finom a magyarok egyik kedvenc desszertje.

A tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít
A tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít

"A jó túrógombócnak, elsősorban a jó túró a titka. Nem szabad, hogy túl savós legyen - ami teljesen természetes dolog ha ezt látjuk, előző este tegyük egy szűrőbe vagy konyharuhába, és had csepegjen ki belőle a felesleg egy éjszaka alatt" - javasolta.

"A túrót át kell törni, hogy bele tudjon kapaszkodni a tojás és a gríz" - folytatta, hozzátéve: "a tojással és a grízzel csínján kell bánni, mert mindkettő keményít. Nagyon jó, és fontos, hogy ne essen szét, de azért ne is pattanjon le a falról! Ki kell balanszírozni, az a lehető legkevesebb mennyiségű búzadarát, amivel már nem hullik szét a gombóc."

Ha érdekel, itt megtalálod Széll Tamás saját fejlesztésű, a STAND 25-ben is felszolgált túrógombócának a pontos receptúráját!

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.