Nem kell kidobni az előző napról megmaradt pizzát! Ha kipróbálod az alábbi három melegítési módszer valamelyikét, garantáltan olyan lesz a végeredmény, mintha frissen sült volna.
Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe néhány percre, hogy felmelegedjen. Ezután helyezzük rá a pizzát, és süssük 10-15 percig. Ezzel az eljárással kellemesen ropogós lesz a pizza alja, miközben a feltét felmelegszik, és a sajt ismét jó nyúlós, olvadós lesz.
Közepes lángon forrósítsunk fel néhány perc alatt egy (lehetőleg tapadásmentes) serpenyőt. Helyezzük bele a pizzaszeletet, és melegítsük néhány percig. Ezáltal a tészta ismét ropogós lesz. Ezután öntsünk a serpenyőbe 1 evőkanál vizet, fedjük le, és pároljuk a pizzát kis lángon pár percig, vagy amíg a sajt jól megolvad rajta.
Béleljük ki a készülék kosarát sütőpapírral vagy alufóliával, tegyük bele a pizzát, és süssük 360 fokon 3-6 percig. A végeredmény: mintha frissen hozta volna a futár.
Az újramelegítés módja mellett az sem mindegy, hogyan tároljuk a megmaradt szeleteket. A pizzásdoboz helyett érdemes előnyben részesíteni az alufóliát, mert egyrészt jobban védi az ételt a kiszáradástól, másrészt kevesebb helyet foglal a hűtőben.
(Borítókép: Shutterstock)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.