Pihe-puha mézeskalács recept
Pihe-puha mézeskalács
Lencsefőzelék recept
Lencsefőzelék
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon recept
Tárkonyos csirkeraguleves gazdagon
30 perces sajtos rúd recept
30 perces sajtos rúd
Kaszinótojás franciasalátával recept
Kaszinótojás franciasalátával
Tiramisu egyszerűen recept
Tiramisu egyszerűen
A legfinomabb gesztenyekrémleves recept
A legfinomabb gesztenyekrémleves
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
Gesztenyés bejgli recept
Gesztenyés bejgli
Spenótfőzelék fokhagymásan recept
Spenótfőzelék fokhagymásan
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Lencsegulyás recept
Lencsegulyás
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Mákos guba  recept
Mákos guba
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Karácsonyi bejgli recept
Karácsonyi bejgli
Elronthatatlan sajtos pogácsa recept
Elronthatatlan sajtos pogácsa
Forralt bor egyszerűen recept
Forralt bor egyszerűen
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Érdekességek

Így melegítsd fel a pizzát, és olyan lesz, mintha frissen sült volna

Amikor pizzát rendelünk, általában szeretünk biztosra menni, így vagy a legnagyobbra esik a választásunk a kínálatból, vagy több darabot veszünk, ezért szinte biztos, hogy nem fogy el egyszerre az összes. Ám a másnapos pizza – bármilyen gondosan is elcsomagoltuk – nem hozza előző napi formáját: száraz és kemény. A fogyaszthatóság reményében bedobjuk pár percre a mikróba, de a végeredmény az esetek döntő többségében nem az igazi… Most következő trükkjeinkkel azonban olyan lesz a másnapos pizza, mintha frissen a kemencéből érkezett volna.

Nem kell kidobni az előző napról megmaradt pizzát! Ha kipróbálod az alábbi három melegítési módszer valamelyikét, garantáltan olyan lesz a végeredmény, mintha frissen sült volna.

A pizza az egyik legkirályabb étel, ám sajnos tény, hogy másnaposan nem hozza azt az ízélményt, mint frissen sülve / Fotó: Shutterstock
A pizza az egyik legkirályabb étel, ám sajnos tény, hogy másnaposan nem hozza azt az ízélményt, mint frissen sülve / Fotó: Shutterstock

A sütős módszer

Melegítsük elő a sütőt 190 fokra. Béleljünk ki egy tepsit alufóliával, és toljuk az előmelegített sütőbe néhány percre, hogy felmelegedjen. Ezután helyezzük rá a pizzát, és süssük 10-15 percig. Ezzel az eljárással kellemesen ropogós lesz a pizza alja, miközben a feltét felmelegszik, és a sajt ismét jó nyúlós, olvadós lesz.

Melegítsük serpenyőben!

Közepes lángon forrósítsunk fel néhány perc alatt egy (lehetőleg tapadásmentes) serpenyőt. Helyezzük bele a pizzaszeletet, és melegítsük néhány percig. Ezáltal a tészta ismét ropogós lesz. Ezután öntsünk a serpenyőbe 1 evőkanál vizet, fedjük le, és pároljuk a pizzát kis lángon pár percig, vagy amíg a sajt jól megolvad rajta.

Elő az air fryerrel!

Béleljük ki a készülék kosarát sütőpapírral vagy alufóliával, tegyük bele a pizzát, és süssük 360 fokon 3-6 percig. A végeredmény: mintha frissen hozta volna a futár.

Az újramelegítés módja mellett az sem mindegy, hogyan tároljuk a megmaradt szeleteket. A pizzásdoboz helyett érdemes előnyben részesíteni az alufóliát, mert egyrészt jobban védi az ételt a kiszáradástól, másrészt kevesebb helyet foglal a hűtőben.

(Borítókép: Shutterstock)

 

 

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.