Krémes spenótfőzelék recept
Krémes spenótfőzelék
Minestrone recept
Minestrone
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal recept
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Madártejszelet recept
Madártejszelet
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Klasszikus kelkáposzta-főzelék recept
Klasszikus kelkáposzta-főzelék
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Érdekességek

"Otthon a barátnőm terepe a konyha" - interjú a Globalista Konyha sztárséf vendégével

Loic Villemin Michelin-csillagos séf
Interjú Loic Villeminnel, a Michelin-csillagos Toya étterem séfjével, aki jövő szerdán és csütörtökön Budapesten mutatja be fantasztikus tudását a Globalista Konyha rendezvényén, a La Perle Noire étteremben.

Mikor kezdett főzni?

- 14 éves koromban a szüleim éttermében kezdtem főzni. A nagymamám szlovén, tőle tanultam néhány szlovén specialitást.

Hol tanulta a szakmát?

- A Metz Vendéglátóipari Középiskolába jártam, szakmai tapasztalatot pedig olyan éttermekben szereztem, mint a három Michelin-csillagos Arnsbourg étterem, a két Michelin-csillagos Nicolas le Bec étterem, a három Michelin-csillagos Relais Bernard Loiseau étterem, a három Michelin-csillagos The Assiette Champenoise és az egy Michelin-csillagos Charlemagne étterem.

Ki volt a mentora?

- Sang Hoon Degeimbre, a két Michelin-csillagos belga L’Air du Temps étterem séfje. Nagy csodálója vagyok, imádom ahogy dolgozik.

Mi volt élete első étele, melyet elkészített?

- Strukljies - ez egy szlovén specialitás, amit a nagymamámtól tanultam.

Ön szerint mivel érdemelte ki, hogy étterme egy Michelin-csillagos minősítést kapott?

- A mai napig nem fogtam fel, és egyáltalán nem tekintem magától értetődőnek, hogy elnyertük a Michelin-csillagot. Akkoriban ketten dolgoztunk a konyhán, és egy felszolgáló volt az étteremben. Mindig a maximumot igyekszünk nyújtani és szenvedéllyel főzünk, amit meghálálnak a vendégek.

Mi az, ami nélkül nem juthatott volna el erre a szintre?

- Egyértelműen a családom és a csapatom támogatása. Nélkülük nem sikerült volna. A szüleim a legnehezebb időkben is támogattak, és a csapatom zöme az étterem megnyitása óta hűségesen kitart mellettem.

Mi az erőssége?

- A csapatom és a termelőim. A csapat mindig arra ösztönzött, hogy a legjobbat nyújtsam magamból, és hogy jó példát mutassak. A termelők folyamatosan inspirálnak, hetente hoznak új termékeket. Valójában a termelők egyben a barátaim és csapattagjaim is.

Mi a véleménye a magyar gasztronómiáról?

- Két egykori munkatársam, Szilvási Mihály és Herodeck Nándor segítségével betekintést nyertem a magyar gasztronómiába. Számos magyar terméket megismertem rajtuk keresztül, egyszer még magyar estet is rendeztünk az étteremben. Gazdag kulináris kultúrája van az országnak, a minőségi áruk és kitűnő boroknak köszönhetően. Már csak az hiányzik, hogy a séfek és a termelők között kialakuljon egy működőképes hálózat.

Ismer magyar séfeket?

- Széll Tamás munkásságát követem, a 2017-es Európai Bocuse d’Or során bemutatott szarvasból készült fogását lenyűgözőnek találtam, csakúgy, mint a Lyonban látott fantasztikus szereplését. Véleményem szerint jobb eredményt érdemelt volna, annyira pontos és esztétikus munkát végzett.

Ismeri a magyar ételeket, és ha igen, mi a véleménye róluk?

- Szilvási Mihály egyszer készített nekünk egy szegedi gulyást, amire pontosan emlékszem. A savanyú káposzta savassága frissességet adott a hagyományos gulyásnak.

Otthon ki főz?

- Szerencsém van, a barátnőm remekül főz, otthon az ő terepe a konyha.

MICHELIN-CSILLAGOS SÉF ÉRKEZIK MAGYARORSZÁGRA! ÍME LOIC VILLEMIN MENÜSORA >>>

ELVETTEK EGY MICHELIN-CSILLAGOT MAGYARORSZÁGTÓL >>>

A MICHELIN-CSILLAG NYOMÁBAN >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.