Romy azon kevesek közé tartozik, aki nemcsak tulajdonosa, de egyúttal főszakácsa is saját éttermének (Romy's Kitchen). A vendéglátás területén végzett kiemelkedő munkája elismeréséül 2016-ban MBE kitüntetésben részesült, amit a királynő 90-ik születésnapja alkalmával rendezett fogadáson vehetett át. A Celebrity Master Chef egyik zsűritagja.
Romy folyamatosan részt vesz olyan újságok szerkesztésében, mint a Crumbs, Olive, Delicious, Saveur magazinok, de feltűnt a The Guardian, Observer és Telegraph kulináris rovataiban is. Állandó vendége a BBC 4 rádió gasztro műsorainak. Minden fontosabb gasztronómiai fesztiválon részt vesz, Angliában és a tengerentúlon is.
Romy Bengálban nőtt fel és felnőtt fejjel került Angliába. Így a bengáli konyha áll hozzá a legközelebb, melyet rengeteg külső hatás ért: török, angol, kínai, zsidó és más indiai régiók is. Senki sem gondolná, de a bengáli konyhát nagyban befolyásolták a hindu özvegyek is, akiknek az étkezési szokásait előírták a vallási vezetők, így kénytelenek voltak kialakítani egy "új" konyhát, amiből fantasztikus vegetáriánus ételek születtek, melyek a mai napig meghatározó elemei a bengáli étkezési kultúrának.
Romy Gill: modern indiai konyha!
2017. január 25-26. 19:00
Helyszín: Anker't (1061 Budapest, Paulai Ede u.33.)
- Bonda (Sült burgonyagombóc friss koriander, hagyma, fűszerek, zöld csili, kókusz, földimogyoró)
- Pani Puris
- Csípős Tandoori csirkeszárny, vöröskáposzta és gránátalma slaw, menta, koriander csatni
- Borsó és burgonya szamosza, csicseriborsó, cékla csatni
- Panch phoron marinált polip, kashmiri csili, tamarind, tamarind csatni
- Shashi gosht bárány, dhal, rízs
- Gajar ka halwa, kheer (Répapuding rizspudinggal)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.