Hogy milyen ételeket árulnak majd a stadionokban a németországi labdarúgó-Eb-n? Kolbászt, eze kívül kolbászt és még több kolbászt. Ez persze viccnek sem lenne rossz, de tudható, hogy a kontinensviadal idején nagy hangsúlyt fektetnek a hagyományos német ételek népszerűsítésére, így nagy valószínűséggel a brawurst, a frankfutrer, és a currywurst lesznek azok a gyorsételek, amiket a mérőzések félidejében, a büfékhez szaladva meg lehet majd venni - írja az angol footballgroundguide.com.
A wurst tulajdonképpen sütni- vagy főznivaló kolbász, amelyet a németek - és az osztrákok is, természetesen - számtalan különféle ízesítésben készítenek el, ám a legnépszerűbb, egyértelműen a fent említett három. Nézzük, mi a különbség!
Frankfurter
Ez, amit egyébként itthon is jól ismerünk: a hagyományos juhbélbe töltött, sertéshúsból készített frankfurti virsli. Ezt legtöbbször hot dogként szervírozzák, mustárra, ketchuppal, esetenként némi pirított hagymával. Az ára, az angol oldal szerint, a berlini Eb-döntőn 2300 forint körül lesz.
Bratwurst
A bratwurst a borjúból, marhából, leggyakraban azonban sertésből készült, többnyire hőkezelt, füstöletlen kolbászok gyűjtőneve, ami általában hosszabb és vastagabb, és inkább kolbász, mint a frankfurti.
Currywurst
A currywurst, másnéven currys kolbász, egy legendás német specialitás - olyannyira, hogy Berlinben múzeumot is létrehoztak a tiszteletére: egy indiai fűszerekkel megbolondított paradicsomszósszal tálalt sült kolbász, amit az egyszerűbb fogyaszthatóság kedvéért, a stadionokban többnyire falatnyi darabokra vágva kínálnak.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.