Mesterkurzus és sétáló borkóstoló is várja azokat a lelkes és érdeklődő, borszerető embereket, akik kíváncsiak arra, milyen ízű a mátrai bor!
A Mátra elsősorban fehérborairól ismert. A hagyományos fajták közül az olaszrizling, a leányka és a kadarka a jellemző, de a legnagyobb területen a rizlingszilvánit és az olaszrizlinget telepítették. Ezek mellett megtalálható még a chardonnay, az Irsai Olivér, az ottonel muskotály és a szürkebarát is, ám nemcsak fehér-, hanem kékszőlő is terem a Mátrában, melyekből gyümölcsös ízű bor készíthető.
A Mátra borairól tart mesterkurzust február 26-án, Budapesten, a Pasaréti Közösségi Házban Kézdy Dániel, mely után délután öt órától egészen este kilencig sétáló borkósoltón vehetnek részt az érdeklődők. Az eseményre meghívást kapott több mit húsz borászat, akik ötvennél is több tétellel készülnek, melyekből korlátlan kóstoló fogyasztható.
A meghívott borászok és borászatok: Agapé Wine Estate, Amfora Arc, Benedek Péter, Dominium Pince, Eden Wines, Hegymente Szőlőbirtok, Hoop Wines, Itt és Most, Karner Gábor, Kékhegy Pince, Kerekes Pince, Losonci Pince, Ludányi Balázs, Major Levente, Nagygombos, Németi Zoltán Wines, Páger Pince, Palya Balázs, Soós Családi Pincészet, Szignárovits-Maka Pince
Helyszín:
Budapest, Pasaréti Közösségi Ház
Időpont:
2024. február 26.
Program:
15.00 - 16.30: mesterkurzus (Kézdy Dániellel – érlelt borok a Mátrából)
17:00 - 21:00: sétáló kóstoló
Jelentkezés az [email protected] e-mail címen. A jelentkezést akkor tudják érvényesnek tekinteni, ha a részvételi díjat átutalták az alábbi számlaszámra:
AKÓ Gasztronómiai Tanácsadó és Kiadó Kft.
10300002-13335453-00014907
Ár:
16.900 Ft – sétáló kóstoló
22.900 Ft – mesterkurzussal együtt, kombinált jegy
Borítókép: Shutterstock
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.