Az olasz pizza titka néhány praktikán túl a tészta alapjául szolgáló lisztben rejlik. Mert hiába készíted a legjobb minőségű búzalisztből a pizzát, az sosem lesz olyan finom, mint az olaszoké! A magyar háziasszonyok által leggyakrabban használt BL55-ös, azaz búzaliszttel szemben a tökéletes pizzaliszt úgynevezett 00-ás liszt, amelyet extra finomra őrölnek, többször átszitálnak.
Láttál már olasz pizzamestert, ahogy a feje fölött pörgeti a vékony pizzatésztát, mint egy korongot, és nem ragad a kezéhez a tészta? A 00-ás, úgynevezett pizzalisztből készült tészta rugalmasabb, lazább, könnyebben gyúrható, mert nem ragad, mégis elasztikus.
A pizzaliszt külsőre éppolyan hófehér és finom, mint a búzaliszt, de beltartalmi értéke különbözik, ezért könnyebb vele dolgozni. A ragadós és bosszantó pizzatésztának a Nagyi titka pizzaliszttel vége: nyújthatod, és könnyebben kelesztheted a tésztát, ha ebből a lisztből készíted.
A pizzakészítés szenvedély, az olaszok úgy tartják, hogy szigorúan csak kézzel szabad készíteni és legalább hat órán át kell pihentetni a tésztáját. A pizza a közepénél nem lehet magasabb, mint 3 mm, a széle pedig maximum 2 cm-es lehet.
A hagyományos olasz pizzakészítő mesterek úgy tartják, hogy csupán háromféle pizza létezik: a Margherita (paradicsommal és bazsalikommal), a Marinara (hagymával és oregánóval) és az extra Marherita, amelyet bölénymozzarellával készítenek.
Focaccia, grissini, kenyérlepény – ezek az ételek is finomabbak, ha pizzalisztből készíted!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.