Rakott karfiol (a klasszikus recept) recept
Rakott karfiol (a klasszikus recept)
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Egyszerű rakott kel recept
Egyszerű rakott kel
Kapros tökfőzelék virslivel recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Minestrone recept
Minestrone
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Paprikás csirke recept
Paprikás csirke
Hagyományos resztelt csirkemáj recept
Hagyományos resztelt csirkemáj
Egyszerű pizzatészta recept
Egyszerű pizzatészta
Finomfőzelék recept
Finomfőzelék
Egyszerű csilis bab recept
Egyszerű csilis bab
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Csörögefánk recept
Csörögefánk
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros) recept
Töltött szalagos fánk (csokis, vaníliás, lekváros)
Legényfogó leves recept
Legényfogó leves
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel  recept
Tápiókapuding erdei gyümölcsökkel
Szilvás gombóc hagyományosan recept
Szilvás gombóc hagyományosan
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Rakott zöldbab darált hússal recept
Rakott zöldbab darált hússal
Érdekességek

Meghalt az évszázad szakácsa, aki Gordon Ramsay mentora volt

73 éves korában elhunyt az egyik legismertebb francia szakácsa, Joël Robuchon. A séfet 1990-ben az évszázad szakácsának választották.

Joël Robuchon neve fogalom a gasztronómiában. A francia szakács már a '70-es években is a szakma legjobbjai közé tartozott, 1990-ben pedig az évszázad szakácsának is megválasztották. Robuchon 2016-ban rekordot döntött 32 Michelin-csillagával, amelyeket az általa feltalált konyhaművészetnek, az ateliernek köszönhetett. A Figaro című lap beszámolója szerint Robuchon rákbetegségben hunyt el.

- Joël Robuchon szakácsnak hívni olyan, mintha Picasso-t egyszerű piktorként, Pavarottit énekesként, vagy Chopin-t zongoristaként jellmeznénk. Ő egy művész, aki nagy hatással volt a 20. század gasztronómiájára – idézte a metro.co.uk Patricia Wellst.

Robuchon forradalmat teremtett az atelier éttermeivel, amelynek lényege az, hogy a vendégek a konyhához közel, foglalás nélkül étkezhetnek, és a fogások mellett a szakácsokat is megismerhetik. Robuchon sok fogásához mindössze három-négy összetevőt használt. A kedvence pedig a szarvasgomba és a kaviár volt. Robuchon volt Gordon Ramsay mentora.

GYÁSZ! MEGHALT JAMIE OLIVER EGYIK MENTORA >>>

A FRANCIA KONYHA >>>

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.