Joël Robuchon neve fogalom a gasztronómiában. A francia szakács már a '70-es években is a szakma legjobbjai közé tartozott, 1990-ben pedig az évszázad szakácsának is megválasztották. Robuchon 2016-ban rekordot döntött 32 Michelin-csillagával, amelyeket az általa feltalált konyhaművészetnek, az ateliernek köszönhetett. A Figaro című lap beszámolója szerint Robuchon rákbetegségben hunyt el.
- Joël Robuchon szakácsnak hívni olyan, mintha Picasso-t egyszerű piktorként, Pavarottit énekesként, vagy Chopin-t zongoristaként jellmeznénk. Ő egy művész, aki nagy hatással volt a 20. század gasztronómiájára – idézte a metro.co.uk Patricia Wellst.
Robuchon forradalmat teremtett az atelier éttermeivel, amelynek lényege az, hogy a vendégek a konyhához közel, foglalás nélkül étkezhetnek, és a fogások mellett a szakácsokat is megismerhetik. Robuchon sok fogásához mindössze három-négy összetevőt használt. A kedvence pedig a szarvasgomba és a kaviár volt. Robuchon volt Gordon Ramsay mentora.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.