gasztrogabo: A sütés a hobbim, minden tudatosság nélkül vált a részemmé. Mindig sütötem-főztem otthon, és olyan sokan kérték el a recepteket, hogy úgy éreztem, ideje összegyűjtenem egy publikus helyre, hogy könnyen megoszthassam az érdeklődőkkel. Így született meg a blogom, amit még 2008-ban, az elsők között kezdtem el írni.
gasztrogabo: Igen, ez a vágy nagyon megvan bennem: szeretek örömöt szerezni másoknak a főztömmel. Ez valamiféle anyai ösztön lehet, mert egyszerűen szeretem etetni az embereket.
gasztrogabo: Nem mondhatom, hogy 3 éves korom óta a konyhában állok és hogy fakanállal a kezemben születtem. De szeretek enni és a kreativitásomat a konyhában is kiélni. Engem alapvetően a tapasztalás, a kíváncsiság és az ízek iránti rajongásom vezérel a gasztronómiában. Ezért is van az például, hogy viszonylag ritkán készítem el ugyanazt az ételt, mert mindig valami újat tervezek. Ez visz előre. Emiatt például néha reklamálnak is a barátok, mert ritkán kapják ugyanazt az ételt, amit korábban már kóstoltak, ha hozzánk jönnek látogatóba.
gasztrogabo: 14 éves voltam, amikor csokifelfújtat készítettem vaníliaszósszal, és igen, talán ekkortól tetszett meg végérvényesen a sütés. Akkortól folyamatosan nőtt a gasztronómia iránti rajongásom.
gasztrogabo: Alapvetően nagyon sok inspiráció ér és valahogy megmaradnak a fejemben a látottak, amelyekből később variálom az összetevőket. Mára már van annyi tudás mögöttem, hogy könnyebben tudok kombinálni: egy süteménynél, ami technikai tudást igényel, szükségesek az alapok. Ezért tanultam pékmesternél, cukrászoktól, apránként összeszedem a tudást, amihez most már a kreativitásomat, újító ötleteimet is hozzáadhatom.
gasztrogabo: Igyekszem egyszerűbb recepteket bemutatni itt, bár az is igaz, hogy mindenkinek mást jelent az egyszerűség a konyhában – kíváncsi vagyok, hogy tetszenek majd a Mindmegette olvasóinak. Alaprecepteket használok pici csavarral, amit legkönnyebben fűszerezéssel tudok elérni.
gasztrogabo: Bespájzolós típus vagyok. Sütéshez mindig van otthon vaj, liszt, cukor és tojás – ha ez a négy hozzávaló van otthon, akkor már süthetünk. Emellett az én hűtőmben mindig van tejszín és krémsajt. Ez utóbbit azért szeretem, mert ha nem használom fel sütibe, akkor főételhez vagy szendvicsbe is tehetem, tehát biztosan nem landol a kukában. A leveles tésztát is kedvelem, mert csak feltételeket kell hozzá kitalálni és nagyon egyszerűen variálható alapanyag. Ja, és csoki. Mindig van nálam otthon csoki!
gasztrogabo: A tonkabab! Legjobb, ha egészben szerezzük be ezt a kemény magot, amit használat során le kell reszelni. Kevés is elég belőle, hogy megbolondítsuk vele a süteményeket, mert rendkívül intenzív aromája van. Kíváló lehet csokis sütikhez vagy pohárkrémekhez, mert a különleges, kicsit a vaníliához és keserű mandulához hasonlító íze feldobja még a megszokott alapokat is
gasztrogabo: Ami könnyen, gyorsan elkészíthető, az a mártogatós, amit általában mindenki szeret és számtalan variációban össze lehet dobni. Leveles tésztával is izgalmas fogást készíthetünk, amihez hozok majd recepteket a Mindmegettére. Amit még nagyon szeretek, az a pite. Ez ugyan időigényesebb és fél óra alatt nincs kész, de remek megoldás lehet akár maradékok felhasználására is - ehhez mutatok majd példát a Mindmegettén hamarosan induló rovatomban!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.