Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Hagymás rostélyos  recept
Hagymás rostélyos
Dubarry-szelet recept
Dubarry-szelet
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Mákos guba  recept
Mákos guba
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Édes bundás kenyér (french toast) recept
Édes bundás kenyér (french toast)
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Lencsegolyók sütőtökpürével recept
Lencsegolyók sütőtökpürével
Puncstorta  recept
Puncstorta
Érdekességek

Milyen 4 alapanyag legyen mindig otthon? Milyen fűszert muszáj kipróbálnod? Gasztrogabóval beszélgettünk!

Gasztrogabo
Gasztrogabó neve és arca is ismerős lehet a sütés-főzés szerelmeseinek, mert 2010-ben ő nyerte meg a TVPaprika Tökös-Mákos című tehetségkutató műsorát, majd a Receptdaráló című műsor első szériájában szerepelt: a séfek mellett ő készítette a desszerteket. A süti-szenvedélyről és a gasztrokalandjairól kérdeztük Kőrösy Gabriellát, azaz gasztrogabot, akinek hamarosan rovata indul a Mindmegettén!
MME: Hogyan vált szenvedélyeddé a sütés-főzés?

gasztrogabo: A sütés a hobbim, minden tudatosság nélkül vált a részemmé. Mindig sütötem-főztem otthon, és olyan sokan kérték el a recepteket, hogy úgy éreztem, ideje összegyűjtenem egy publikus helyre, hogy könnyen megoszthassam az érdeklődőkkel. Így született meg a blogom, amit még 2008-ban, az elsők között kezdtem el írni.

MME: Azt mondják, főzni egyet jelent a gondoskodással, a szeretettel.

gasztrogabo: Igen, ez a vágy nagyon megvan bennem: szeretek örömöt szerezni másoknak a főztömmel. Ez valamiféle anyai ösztön lehet, mert egyszerűen szeretem etetni az embereket.

MME: A profik gyakran emlegetik, hogy előbb tudtak főzni, mint járni…

gasztrogabo: Nem mondhatom, hogy 3 éves korom óta a konyhában állok és hogy fakanállal a kezemben születtem. De szeretek enni és a kreativitásomat a konyhában is kiélni. Engem alapvetően a tapasztalás, a kíváncsiság és az ízek iránti rajongásom vezérel a gasztronómiában. Ezért is van az például, hogy viszonylag ritkán készítem el ugyanazt az ételt, mert mindig valami újat tervezek. Ez visz előre. Emiatt például néha reklamálnak is a barátok, mert ritkán kapják ugyanazt az ételt, amit korábban már kóstoltak, ha hozzánk jönnek látogatóba.

MÁLNÁS-RIBIZLIS BROWNIE GASZTROGABÓ-RECEPTET ITT TALÁLOD!>>>
MME: A cukrászoknál, séfeknél általában van egy emlékezetes étel, ami után érezték: még többet szeretnének sütni, főzni.

gasztrogabo: 14 éves voltam, amikor csokifelfújtat készítettem vaníliaszósszal, és igen, talán ekkortól tetszett meg végérvényesen a sütés. Akkortól folyamatosan nőtt a gasztronómia iránti rajongásom.

MME: Hogy születnek a receptjeid?

gasztrogabo: Alapvetően nagyon sok inspiráció ér és valahogy megmaradnak a fejemben a látottak, amelyekből később variálom az összetevőket. Mára már van annyi tudás mögöttem, hogy könnyebben tudok kombinálni: egy süteménynél, ami technikai tudást igényel, szükségesek az alapok. Ezért tanultam pékmesternél, cukrászoktól, apránként összeszedem a tudást, amihez most már a kreativitásomat, újító ötleteimet is hozzáadhatom.

MME: Egyszerűen, finomat – ez a szlogened a Mindmegettén. Miért?

gasztrogabo: Igyekszem egyszerűbb recepteket bemutatni itt, bár az is igaz, hogy mindenkinek mást jelent az egyszerűség a konyhában – kíváncsi vagyok, hogy tetszenek majd a Mindmegette olvasóinak. Alaprecepteket használok pici csavarral, amit legkönnyebben fűszerezéssel tudok elérni.

MME: Milyen alapanyagod van mindig otthon?

gasztrogabo: Bespájzolós típus vagyok. Sütéshez mindig van otthon vaj, liszt, cukor és tojás – ha ez a négy hozzávaló van otthon, akkor már süthetünk. Emellett az én hűtőmben mindig van tejszín és krémsajt. Ez utóbbit azért szeretem, mert ha nem használom fel sütibe, akkor főételhez vagy szendvicsbe is tehetem, tehát biztosan nem landol a kukában. A leveles tésztát is kedvelem, mert csak feltételeket kell hozzá kitalálni és nagyon egyszerűen variálható alapanyag. Ja, és csoki. Mindig van nálam otthon csoki!

MME: Melyik a kedvenc fűszered?

gasztrogabo: A tonkabab! Legjobb, ha egészben szerezzük be ezt a kemény magot, amit használat során le kell reszelni. Kevés is elég belőle, hogy megbolondítsuk vele a süteményeket, mert rendkívül intenzív aromája van. Kíváló lehet csokis sütikhez vagy pohárkrémekhez, mert a különleges, kicsit a vaníliához és keserű mandulához hasonlító íze feldobja még a megszokott alapokat is

A MINIPIZZA RECEPTJÉT GASZTROGABÓTÓL ITT TALÁLOD!>>>
MME: A barátaid felhívnak, hogy fél óra múlva ott vannak nálad. Mivel várod őket?

gasztrogabo: Ami könnyen, gyorsan elkészíthető, az a mártogatós, amit általában mindenki szeret és számtalan variációban össze lehet dobni. Leveles tésztával is izgalmas fogást készíthetünk, amihez hozok majd recepteket a Mindmegettére. Amit még nagyon szeretek, az a pite. Ez ugyan időigényesebb és fél óra alatt nincs kész, de remek megoldás lehet akár maradékok felhasználására is - ehhez mutatok majd példát a Mindmegettén hamarosan induló rovatomban!

Almás-körtés tiramius, ahogy Gasztrogabó készíti!>>>
itt olvass tovább Gasztrogabóról!>>>
A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.