Szóval, ha igazán ropogós sült burgonyára vágyunk, akkor érdemes tudni, hogy létezik egy olyan összetevő, amit mindenképpen fel kell használni az elkészítése során. Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna.
A tökéletes végeredmény érdekében azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mikor adjuk a burgonyához a szódabikarbónát. John Mitzewich séf azt javasolja, hogy mindig a krumpli főzővizébe kell tenni, ami ezáltal lúgosabb kémhatású lesz. Ez a kémiai reakció megváltoztatja a burgonya összetételét, amelynek köszönhetően keményítőréteg alakul ki a zöldség felületén. Ez lesz az a réteg, amitől finom, ropogós lesz a sült burgonyánk – írja az Allrecipes.
Forraljunk fel 1 liter vizet és tegyünk bele 1 kilogramm, előzőleg megtisztított, és nagyobb darabokra vágott burgonyát. Adjunk a vízhez negyed teáskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál sót.
Főzzük körülbelül 10 percig a krumplit, majd szűrjük le és várjunk legalább fél óráig, hogy a burgonya megszáradjon – papírtörlővel felgyorsíthatjuk a folyamatot.
Nick Ocando séf szerint azért fontos, hogy a burgonya felülete sütés előtt ne legyen vizes, mert ellenkező esetben az alapanyag csak párolódik.
Ezután forgassuk olajba, fűszerezzük ízlés szerint, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 220 fokon süssük szép pirosra a burgonyát – nagyjából 45-60 perc alatt készül el. Csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem zsúfoljuk túl a tepsit, ezért ne halmozzuk egymásra a burgonyát, csak egy rétegben terítsük szét!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.