Kijevi csirkemell rizibizivel  recept
Kijevi csirkemell rizibizivel
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen recept
Birsalmasajt tartósítószer-mentesen
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes recept
Apfelstrudel, az osztrák, húzott almás rétes
Avokádókrém recept
Avokádókrém
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük recept
Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Klasszikus stíriai metélt  recept
Klasszikus stíriai metélt
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Holstein szelet recept
Holstein szelet
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Csokis muffin  recept
Csokis muffin
Mákos guba  recept
Mákos guba
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Praktikus

Ettől az egy hozzávalótól lesz a legropogósabb a sült burgonya

Mivel burgonyából számos étel készíthető, ezért nem véletlenül ez az egyik legnépszerűbb alapanyag. Talán a legjobban sütve szeretjük, azt is akkor, ha finom, ropogós. De hogyan lesz a legropogósabb? Máris eláruljuk!

Szóval, ha igazán ropogós sült burgonyára vágyunk, akkor érdemes tudni, hogy létezik egy olyan összetevő, amit mindenképpen fel kell használni az elkészítése során. Ez pedig nem más, mint a szódabikarbóna.

Sült burgonya
Készítsünk mennyien finom, ropogós sült burgonyát
FOTÓ: SHUTTERSTOCK

Megváltozik a burgonya szerkezete

A tökéletes végeredmény érdekében azonban egyáltalán nem mindegy, hogy mikor adjuk a burgonyához a szódabikarbónát. John Mitzewich séf azt javasolja, hogy mindig a krumpli főzővizébe kell tenni, ami ezáltal lúgosabb kémhatású lesz. Ez a kémiai reakció megváltoztatja a burgonya összetételét, amelynek köszönhetően keményítőréteg alakul ki a zöldség felületén. Ez lesz az a réteg, amitől finom, ropogós lesz a sült burgonyánk – írja az Allrecipes.

Recept
Egyszerű
Fűszeres tepsis burgonya
60 perc
4 adag
Megfizethető
Tovább a recepthez
recept

Így készül az extrán ropogós sült krumpli

Forraljunk fel 1 liter vizet és tegyünk bele 1 kilogramm, előzőleg megtisztított, és nagyobb darabokra vágott burgonyát. Adjunk a vízhez negyed teáskanál szódabikarbónát és 1 evőkanál sót. 

Főzzük körülbelül 10 percig a krumplit, majd szűrjük le és várjunk legalább fél óráig, hogy a burgonya megszáradjon – papírtörlővel felgyorsíthatjuk a folyamatot. 
Nick Ocando séf szerint azért fontos, hogy a burgonya felülete sütés előtt ne legyen vizes, mert ellenkező esetben az alapanyag csak párolódik. 

Ezután forgassuk olajba, fűszerezzük ízlés szerint, majd terítsük sütőpapírral bélelt tepsibe, és 220 fokon süssük szép pirosra a burgonyát – nagyjából 45-60 perc alatt készül el. Csak akkor lesz tökéletes a végeredmény, ha nem zsúfoljuk túl a tepsit, ezért ne halmozzuk egymásra a burgonyát, csak egy rétegben terítsük szét!

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.