A befőttesüvegek felnyitása nem mindig egyszerű a benne lévő vákuum miatt, így sokszor vért izzadunk, mire sikerül az üveg tartalmához hozzájutni. Ilyen esetekben leginkább egy tompa kés hegyével addig feszegetjük a csavaros fedő szélét, amíg nem keletkezik rajta egy akkora rés, amin keresztül megszűnik az a bizonyos szívó hatás. Mutatunk egy egyszerűbb megoldást!
A befőtteket a legtöbb esetben úgy zárod le, hogy még meleg a tartalma. Azonban ahogy elkezd kihűlni, a levegő összehúzódik, és egy vákuumos steril környezet alakul ki, aminek hatására nem tudnak elszaporodni a baktériumok.
Kevésbé veszélyes megoldás, ha kés helyett egy sörnyitót használsz. Alkalmazása pontosan úgy történik, mintha egy jó kézműves sört pattintanál ki vele, csak ebben az esetben nem a söröskupakra, hanem a befőttesüveg oldalához illeszted, mintha csak fel szeretnéd bontani. Ezután nincs más dolgod, mint óvatosan felfelé feszegetni a tető oldalát addig, amíg el nem illan a vákuum. Egyszerűbb eljárás ez, mint a késsel való feszegetés vagy szurkálás, ráadásul kézenfekvőbb is.
Ha úgy érzed, hogy eldeformálódott a fedél a feszegetés hatására, akkor a következő befőzésnél már ne használd, mert szinte biztos, hogy nem fog száz százalékosan zárni.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.