Brokkolikrémleves, ahogyan mi szeretjük
Klasszikus grízgaluska leves
Tojásos nokedli fejes salátával
Klasszikus stíriai metélt
Krémes spenótfőzelék
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Epres blondie
Rakott zöldbab darált hússal
Babgulyás
Kínai szezámmagos csirke
Dödölle - az eredeti recept
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Kijevi csirkemell rizibizivel
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Mákos guba
Dubarry-csirkemell
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Érdekességek

Két veszélyes élelmiszert is visszahívott a Müller: ha vásároltál ezekből, vidd vissza!

A Nébih (Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal) kétféle, a Müller drogériákban kapható terméket hívott vissza a forgalomból, szalmonella lehetséges jelenléte miatt.

A Müller az üzleteiben kapható kétféle goji bogyót hívott vissza a forgalomból, tájékoztatott a cég és a Nébih a honlapján.

Alnatura, Gojibeeren/Goji bogyó, 100 g

  • Probléma jellege: szalmonella lehetséges jelenléte
  • Márka: Alnatura
  • Probléma jellege: Salmonella lehetséges jelenléte
  • Minőségmegőrzési idő: 2024. 07. 04-2024. 10. 22.
  • Kiszerelés: 100 g
  • Gyártó: Alnatura
  • Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország Bt.

Bio Primo, Gojibeeren/Goji bogyó, 100 g

  • Probléma jellege: szalmonella lehetséges jelenléte
  • Termék megnevezése: Gojibeeren/Goji bogyó, 100 g
  • Márka: Bio Primo
  • Minőségmegőrzési idő:

28.03.2024 C306284
26.04.2024 B307267
21.05.2024 A308213
16.06.2024 A309163
19.07.2024 A310193

  • Kiszerelés: 100 g
  • Gyártó: Kundenhotline Bio Nahrungsmittel Produktions- und Handels GmbH
  • Forgalmazó: Müller Drogéria Magyarország B

A termékvisszahívás kizárólag a fenti adatokkal azonosított termékre vonatkozik. Az érintett terméket bármelyik Müller üzletben visszaveszik. A termék vételárát a blokk bemutatása nélkül is visszatérítik.

Hogyan kerül az ételbe a szalmonella?

A szalmonella az élővilágban nagyon gyakori, az egészségesnek látszó élőlények (rovarok, hüllők, madarak, emlősök és az ember) bélrendszerében is előfordul. A kórokozó a beteg vagy tünetmentes fertőzött személy vagy állat székletével, illetve tojással kerül a külvilágba. A levágott állatok húsán is előfordul. Leggyakrabban a nyers vagy nem eléggé átsült hús és tojásételek közvetítik a kórokozót, de gyakorlatilag bármilyen ételre rákerülhet külső szennyezéssel, nyersanyagról, eszközről, személyről vagy állatról. A fertőzést elősegíti, ha a baktérium az ételben elszaporodik. Ez hosszabb idejű (2-3 óra) környezeti hőmérsékleten vagy langyos helyen (8-45 °C között) történő tárolás során megtörténik.

(Borítókép: Shutterstock)

Ajánljuk még:

FULLADÁST OKOZHAT A LIDL SAJÁT MÁRKÁS TERMÉKE: HA ILYET VETTÉL, VIDD VISSZA A BOLTBA!>>>


Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.