Mézes krémes  recept
Mézes krémes
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Őszi minestrone leves recept
Őszi minestrone leves
Fahéjas tekercs (cinnabon) recept
Fahéjas tekercs (cinnabon)
Klasszikus kuglóf recept
Klasszikus kuglóf
15 perces banános palacsinta recept
15 perces banános palacsinta
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti recept
Almás álom, ahogy Gáspár Bea készíti
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék recept
A legfinomabb sárgaborsó-főzelék
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Csikós tokány recept
Csikós tokány
Puncstorta  recept
Puncstorta
Almás pite - a hagyományos recept recept
Almás pite - a hagyományos recept
Mátrai borzaska recept
Mátrai borzaska
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Pincepörkölt csülökből és lapockából recept
Pincepörkölt csülökből és lapockából
Szilvalekváros tepertős papucs recept
Szilvalekváros tepertős papucs
Tartármártás házi majonézből recept
Tartármártás házi majonézből
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
Érdekességek

"Ördög Nóra az első perctől figyelt rám" – interjú a Séfek séfe tetovált szakácsával

Néhány nap, és kiderül, ki nyeri el 2022-ben a Séfek séfe címet és a vele járó értékes díjakat. Tusor Viktor, Krausz Gábor mentoráltja már az első adások után belopta magát a nézők szívébe, és felkeltette a műsorvezető, Ördög Nóra figyelmét is. Viktorral beszélgettünk arról, milyen út vezetett eddig, mit kapott a műsortól és hogyan képzeli el a jövőt.

Két hete közösségi oldalán árulta el Ördög Nóri, hogy a Séfek séfe egyik versenyzője, Tusor Viktor lett a Nekem a Balaton vezető szakácsa. A tehetséges fiatalembernek azóta még többen drukkolnak, de a verseny majdani kifutásától függetlenül is ő már nyertesnek érzi magát, hiszen Nánásiék csapatába tartozni igazi jutalom.

A főzés művészet

„Két opció volt: művész leszek, vagy szakács. A bátyám, aki öt évvel idősebb nálam, szintén szakácsként végzett, így végül nem is volt kérdés, hogy követem őt a pályán. Tulajdonképpen – bármennyire is közhely – a főzés is művészet. Szeretem, ha a tányéron nemcsak finom az étel, hanem szép, esztétikus látványt nyújt” – kezdi történetét Viktor. Az iskola elvégzése után a szakmájában helyezkedett el, és egészen a Covid-járvány kirobbanásáig úgy érezte, ezen semmi sem változtathat. „A pandémia aztán az én életemet is felforgatta, kb. fél évre muszáj voltam más vizekre evezni.” Amikor azonban jelentkezett a TV2 népszerű gasztro-tehetségkutatójába, már ismét a vendéglátásban, egy kis olaszos étteremben dolgozott.

Ismerősei közül sokan nem is értik, hogyan került egy tévéműsorba. „Világ életemben ódzkodtam a szerepléstől, már azt is utáltam, ha fényképeznek. A social media is kimaradt az életemből, de az évek alatt rá kellett jönnöm, hogy ma már ez megkerülhetetlen, ha érvényesülni szeretnék a szakmámban.” Édesanyja már az első évadtól biztatta, hogy jelentkezzen, mérettesse meg magát, ő nagyon bízott a fiában.

Végül barátnője és a barátai unszolására idén belevágott a gasztrokalandba. „Aztán csak azt vettem észre, hogy visz a lendület előre, haladtam lépcsőfokról lépcsőfokra, és mire észbe kaptam, már ott voltam a több száz jelentkezőből kiválasztott szerencsések között. És megszoktam, sőt megkedveltem a kamerát is” – árulja el.

A verseny alatt voltak nehéz pillanatok / Fotó: TV2
A verseny alatt voltak nehéz pillanatok / Fotó: TV2

Jó érzés szabadon szárnyalni

Viktor, bár mindhárom séfet tiszteli és kedveli, nagyon szeretett volna Wolf Andráshoz kerülni. „Ma már azt mondom, hogy jól jártam Krausz Gáborral” – vallja be, amikor arról kérdezzük, hogyan érezte magát Krausz Gábor csapatában. „Hála Istennek, szabad kezet adott nekem nagyon sok mindenben. Mindenkinek megmondta, hogy mikor, mit csináljon, nekem meg többnyire azt tanácsolta, hogy csináljam, amit tudok… Hagyott kibontakozni, és ez nagyon jó volt.”

A kérdésre, hogy hasonlítanak-e egymásra Gáborral, nevetve annyit mond, hogy abban biztosan, hogy mindkettőjüknek a testét tetoválások díszítik. „De komolyan: hasonló a stílusunk, hasonló ételeket készítünk. Ha a verseny alatt bármilyen főzéssel kapcsolatos téma szóba került, szinte ugyanarra gondoltunk.”

A versenyt élvezte, hiszen azt kellett csinálnia, amit szeret, amihez ért. Az egyetlen, amitől tartott, az a desszertkészítés volt. „Féltem, hogy a tortasütés és a hájas tészta a vesztemet okozza. De valahogyan ezt is átvészeltem” – teszi hozzá.

Fontos nyitott szemmel járni

Viktor hálás vendég, soha nem kritizál semmilyen ételt, amit elé tesznek. „A kedvenc ételem az, amit megcsinálnak nekem” – jelenti ki határozottan. „Viccet félretéve: a vadast nagyon szeretem, az utóbbi években mindig magam készítem.”

Ezzel az étellel debütált egyébként Nóriéknál is az első vacsoraestjén. Egy jó ideje ugyanis Viktor a Nekem a Balaton vezető szakácsa. „Nagyon jólesett Nóri figyelme. Arra már a műsor alatt rájöttem, hogy a tévészereplés jó dolog, de kevés lesz a továbblépéshez. Ahhoz, hogy kamatoztatni tudjam az ott megszerzett tudást, jó kapcsolatokat kell kialakítani, és okos döntéseket kell hozni. Ezért amikor Nóriék megkerestek az ajánlatukkal, igent mondtam. Nagyon komoly feladat egy kávézóból jól menő bisztrót felépíteni, feltenni a Nekem a Balatont a gasztrotérképre. Jelenleg ez a legfontosabb célom.”

Közben persze Viktor keresi a saját útját, stílusát. Folyamatosan tájékozódik, inspirálódik: igyekszik nyitott szemmel járni a világban, és sokat tanulni, fejlődni ebben a gyönyörű szakmában.

Nyitókép: TV2

Ajánljuk még:

Ajánlott tartalmak

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.