Paradicsomos lencseleves recept
Paradicsomos lencseleves
Hagyományos kókuszkocka recept
Hagyományos kókuszkocka
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal recept
Klasszikus paprikás krumpli lecsókolbásszal
Elronthatatlan kocsonya  recept
Elronthatatlan kocsonya
Klasszikus linzer recept recept
Klasszikus linzer recept
Káposztás tészta egyszerűen recept
Káposztás tészta egyszerűen
Párolt lila káposzta  recept
Párolt lila káposzta
Aranygaluska vaníliasodóval  recept
Aranygaluska vaníliasodóval
Mézes-mustáros csirkemell recept
Mézes-mustáros csirkemell
Máglyarakás kalácsból recept
Máglyarakás kalácsból
A legfinomabb sütőtökkrémleves recept
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Hagyományos tejes kifli  recept
Hagyományos tejes kifli
Kozáksapka recept
Kozáksapka
Holstein szelet recept
Holstein szelet
Intelligens krémes recept
Intelligens krémes
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw) recept
Amerikai káposztasaláta (Coleslaw)
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral recept
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Túróval töltött zsemle recept
Túróval töltött zsemle
Sárgaborsóleves füstölt hússal recept
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Retró kókuszkocka recept
Retró kókuszkocka
Magyar győzelemmel zárult a 17 ország részvételével megrendezett III. Nemzetközi Sajtverseny.

Harmadik alkalommal rendezték meg a hazánkban a Nemzetközi Sajtverseny, ahol 17 ország indult a "Magyarország kedvenc sajtja" címért.

A döntőre a Budavári Borfesztiválon került sor szeptember 9. és 13. között. A versenyen több ezer ember szavazott, a válasz egyértelmű volt: hiába a pazar nemzetközi felhozatal, a magyar Pater az ország kedvenc sajtja.

Gábossy Ádám, a SZEGA Foods ügyvezetője és a résztvevő országok
Gábossy Ádám, a SZEGA Foods ügyvezetője és a résztvevő országok

A szervezők azzal a céllal indították a versenyt két évvel ezelőtt, hogy népszerűsítsék a jó minőségű sajtokat.

A benevezett sajtokra több, mint 4000 szavazat érkezett, amiből 599-et kapott a Pater.

Pater, az apátsági sajt

A győztes, magyar sajt
A győztes, magyar sajt

A győztes apátsági, zsíros, félkemény tehéntejből készült sajt. Különleges kézműves eljárással készítik és legalább 6 hétig érlelik az egyszerre sós és édes ízű sajtot. Egyenletes sárga színét a hozzáadott sárgarépalétől kapja. Ideális választás magyaros és vegetáriánus ételekhez, sajttálakhoz.

A felszentelés pillanatai
A felszentelés pillanatai

Az ünnepélyes eredményhirdetésen a csornai Premontrei Apátság papja, Fazakas Márton apát fel is szentelte a Patert. Bognár Gábor, a Patert készítő Magyaralmási Tejüzem sajtkészítője és tanácsadója nagyon büszke az elért sikerekre és örömmel nevezik jövőre is a sajtot.

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.

Hozzászólások (0)

LegfrissebbTörlés
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!

Friss sztorik

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Mindmegette Google News oldalán is!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.