Harmadik alkalommal rendezték meg a hazánkban a Nemzetközi Sajtverseny, ahol 17 ország indult a "Magyarország kedvenc sajtja" címért.
A döntőre a Budavári Borfesztiválon került sor szeptember 9. és 13. között. A versenyen több ezer ember szavazott, a válasz egyértelmű volt: hiába a pazar nemzetközi felhozatal, a magyar Pater az ország kedvenc sajtja.
A szervezők azzal a céllal indították a versenyt két évvel ezelőtt, hogy népszerűsítsék a jó minőségű sajtokat.
A benevezett sajtokra több, mint 4000 szavazat érkezett, amiből 599-et kapott a Pater.
A győztes apátsági, zsíros, félkemény tehéntejből készült sajt. Különleges kézműves eljárással készítik és legalább 6 hétig érlelik az egyszerre sós és édes ízű sajtot. Egyenletes sárga színét a hozzáadott sárgarépalétől kapja. Ideális választás magyaros és vegetáriánus ételekhez, sajttálakhoz.
Az ünnepélyes eredményhirdetésen a csornai Premontrei Apátság papja, Fazakas Márton apát fel is szentelte a Patert. Bognár Gábor, a Patert készítő Magyaralmási Tejüzem sajtkészítője és tanácsadója nagyon büszke az elért sikerekre és örömmel nevezik jövőre is a sajtot.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.